Κόνιτσα

4 Νοε 2008

Μελέτες-Μελέτες

Όλο για μελέτες που γίνονται ακούμε και έργα δε βλέπουμε.
Ας απαντήσει κάποιος τι έγινε με τη«Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου σε Τμήμα Έκτασης του Διευρυμένου Δήμου Κόνιτσας» που εκπονείται από το 2004;
Τι έγινε με τη μελέτη "Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τοπικής Δράσης για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Κόνιτσας"; Αυτή νομίζω αφορούσε στην ανάδειξη του ιστορικού κέντρου.
Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες και από όσο γνωρίζω όλες εκπονούνταν με ευρωπαϊκά κονδύλια.
Όσον αφορά τη μελέτη για την αξιοποίηση της Χαράδρας, λέω αξιοποίηση γιατί έτσι την αποκαλεί ο Δήμαρχος και όχι οικοτουριστική διαχείριση, πρέπει να λάβει υπόψη οπωσδήποτε τη φέρουσα ικανότητα του χώρου. Το φαράγγι της Σαμαριάς δέχεται μεγάλη πίεση από τους 2000 επισκέπτεςτην ημέρα. Ας μη μας πιάσει τέτοια απληστία και ας μη σκεφτόμαστε μόνο με οικονομικούς όρους. Ας έχουμε υπόψη πως η Χαράδρα του Αώου είναι προστατευόμενη περιοχή και πρωτα απ όλα ανήκει στα φυτά και τα ζώα της.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή αυτά που έγραψες κουλουβαχατα, σκέφτομαι πως μια ενημέρωση από το Δήμαρχο για την πορεία των μελετών και την υλοποίησή τους είναικαλή πρόταση για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανώνυμος είπε...

Έχω δώσει την πλούσια πρόταση μου στη μελέτη για γέφυρα στη μονή Στομίου στο Νίκος Κιρίτσης .επειδή όμως με έχει συγκινήσει η φράση «περιοχή και πρώτα απ όλα ανήκει στα φυτά και τα ζώα της.» σας γράφω την φτωχή μου πρόταση σχετικά με την «αξιοποίηση» της χαράδρας σ αυτό το blog
Δηλαδή τώρα θα γίνει μελέτη να γίνει ένα όμορφο μονοπάτι με τσιμέντο και πετρούλες για να βαδίζουν οι περιπατητές, αλλά θα γίνει μελέτη. Και το δημαρχείο μέσα στο ρέμα από πού προέκυψε πάλι από μελέτη δεν βγήκε???. Για τις μελέτες του σήμερα μετά από δέκα χρόνια θα ρίχνουν τέτοιο φτύσιμο οι περιπατητές που θα ανέβει η στάθμη του ποταμιού άλλα δύο μέτρα (να το λάβει υπόψη του ο μελετητής και αυτό).
Το σωστότερο νομίζω είναι να προστατέψουμε την φύση από του μελετητές ας αφήσουμε τον κόσμο να περπατάει από το μονοπάτι που περνάει η αλεπού και η νυφίτσα άς αφήσουμε τα φυτά εκεί που τα έχει βάλει το χέρι της φύσης και ας περπατούμε και να νοιώθουμε κάτω από τα πόδια το χώμα και το χαλίκι, τα γεφυράκια και τα τούνελ είναι ο νεοπλουτισμός μας που τον μεταφέρουμε σε μια προστατευμένη περιοχή που ο καθένας «μελετητής» η όχι την θέλει στα μέτρα του σιγά μην κάνουμε και σιντριβάνια .
Ήδη μπορούμε να κατεβούμε το ποτάμι με βάρκες μέσα από τους δρόμους που έχει ανοίξει η ίδια η φύση δεν είναι λίγο.
Μπορεί να γίνει μια μελέτη πως θα μείνουν απέξω τα τροχοφόρα??????
Και να εφαρμοστεί.
Μπορούμε σε ένα σημείο του κόσμου να αφήσουμε τη φύση χωρίς εξωραϊσμούς????
Μπορούμε να έχουμε το «κέντρο ενημέρωσης» έξω από τον δρυμό ??????
Και εσείς που θέλετε να τα κονομήσετε να ξέρετε ότι είναι αναπόφευκτο να αυξάνουν οι επισκέπτες γιατί όπως γίνεται η ζωή όλοι αναζητούν τέτοιους παραδείσους .
Αν θέλετε να διαφημίσετε το μέρος η διαφήμιση να μην είναι για το πόσο ωραία παγκάκια έχει στη διαδρομή αλλά για το ότι δεν έχει παρέμβει πουθενά ο άνθρωπος.
Αφήστε τη φύση να μιλήσει με την ψυχή του επισκέπτη χωρίς νταβατζήδες και μεσάζοντες

Ανώνυμος είπε...

ΣανΜονί θέλει να την κάνει την Κόνιτσα ο Δήμαρχος. Δεν έβαλα ύψιλον εγώ....
kathiki