Κόνιτσα

23 Νοε 2008

Γεωργία-Διατροφή και Ποιότητα Ζωής

Αυτό ήταν το θέμα του τριήμερου σεμιναρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κόνιτσας που έληξε σήμερα. Είναι αλήθεια πως τα τελευταία 12 χρόνια που λειτουργεί το ΚΠΕ οι Κονιτσιώτες έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε από κορυφαίους Πανεπιστημιακούς, άλλους επιστήμονες και ειδικούς για θέματα υγείας, περιβάλλοντος, ανάπτυξης, πολιτισμού, νεολαίας, θέματα παιδαγωγικά κ.α. Γιατί δεν το κάνουμε δε γνωρίζω από αδιαφορία, από τεμπελιά, από αντίδραση ;
Τα σεμινάρια αυτά έρχονται και τα παρακολουθούν εκπαιδευτικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά είναι ανοιχτά σε όλους.
Τα θέματα του πρόσφατου σεμ. που σημείωσα ήταν:
Παραδοσιακή γεωργία και ποιότητα ζωής
Μεσογειακή Διατροφή
Μοριακή Γενετική τροποποίηση
Διατροφικόι Μύθοι
Τα snaks των σχολικών κυλικείων
Τα καρκινογόνα συστατικά των τροφίμων
Τράπεζα γενετικού υλικού για την προστασία των παλιών σπόρων
Διατροφή των ζώων και γαλακτοκομικά προϊόντα κ.α.
Όσοι συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν κατά ομάδες, να συζητήσουν να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και τέλος να σχεδιάσουν το ιδανικό γεύμα.
Ας μην ξεχνάμε πως εκτός από τα σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία, το ΚΠΕ εκπαιδεύει περίπου 4000 μαθητές από όλη την Ελλάδα, το χρόνο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας λειτουργεί μεθοδικά και υπεύθυνα πάνω από 12 χρόνια.Επειδή παρόλα αυτά μπορεί σε κάποιους να μην είναι γνωστό μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλ. 2655023825
τηλ.φαξ 2655023903
email:kpekon@otenet.gr
www.kpekonitsas.gr
Στεγαζόμαστε σε τμήμα της Μαθητικής Εστίας Κόνιτσας
Οι εκπ/κοί του ΚΠΕ

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ:
- ΜΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΙΣΟΚΑΜΜΕΝΗ,ΝΑ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ,ΕΧΕΙ ΤΌΣΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΣΟ 1000 ΤΣΙΓΑΡΑ!!!
-ΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΌ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ ΚΑΙ ΑΛΣΧΑΪΜΕΡ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΗ. ΑΛΛΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ.
ΔΗΛ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΑΡΡΩΣΤΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας είναι μέσα στα τέσσερα πέντε καλύτερα κέντρα της Ελλάδας, και τυγχάνει ιδιαίτερου σεβασμού από τα υπόλοιπα κέντρα της χώρας και όλα αυτά οφείλονται στην υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων του αλλά και την γενικότερη προσφορά του, είναι η αιτία για ένα μόνιμο ρεύμα επισκεπτών στην Κόνιτσα που προέρχεται από όλη την Ελλάδα.
Εκτός από την δουλειά που κάνει στα περιβαλλοντικά είναι και μια μόνιμη διαφήμιση της Κόνιτσας μέσα σε κάθε σπίτι που υπάρχει μαθητής.
Συγχαρητήρια για την πολυετή συνέπεια και προσφορά

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που δε μένω στην Κόνιτσα ήθελα να ρωτήσω: Συμμετοχή από τους Κονιτσιώτες έχουν τα σεμινάρια; Γιατί αν δεν έχουν δεν δικαιούται κανείς τους/μας να μιλάει για αποκλεισμό της επαρχίας από την ενημέρωση. Αν μας δίνονται τέτοιες ευκαιρίες και δεν τις εκμεταλλευόμαστε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας...