Κόνιτσα

27 Νοε 2008

Κοίτα πώς ταιριάζει!

Στις "Επιφυλλίδες" του Χρήστου Γιανναρά βρήκα το πιο κάτω κείμενο. Το παραθέτω εδώ, γιατί μου θύμισε τη στάση των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης που δε βγάζουν μιλιά.
Γράφει λοιπόν ο Γιανναράς*:
"Στα ελλαδικά «κόμματα εξουσίας» σήμερα οι βουλευτές δεν βουλεύονται, μόνο πειθαρχούν. Επιδίωξη και έγνοια τους δεν είναι να «μετέχουν κρίσεως και αρχής», να έχουν κριτική συμμετοχή στη διακυβέρνηση της χώρας, ενεργό συμβολή στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Εγνοια και επιδίωξη του βουλευτή είναι να αποδείχνεται καθημερινά ένα άβουλο πιόνι στη σκακιέρα του αρχηγού, να αναμηρυκάζει πειθήνια την κομματική «γραμμή», να ψηφίζει κατά την αρχηγική επιταγή, να λιβανίζει σαν υπόχρεως λακές τον αρχηγό του έστω και παταγωδώς αποτυχημένον ή ανίκανον."

*Ο Χρ. Γιανναράς είναι συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής φιλοσοφίας και πολιτιστικής διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Kοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μούγκα στη στρούγκα, γιατί τα πρόβατα που φεύγουν απ το μαντρί τα τρώει ο λύκος. Αλλά και αν μείνουν τα τρώει ο τσομπάνος.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΜΙΛΗΤΟ ΝΕΡΟ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΎΣΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΡΕ ΛΑΚΚΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΜΕΡΑΚΙ ΤΟ ΕΧΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΙΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΙΩΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΥ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ Η ΘΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΔΩΜΕΝ....

Ανώνυμος είπε...

Αυτή είναι μπηχτή γιά τόν "Τσομπάνο" ,η μήπως είσαι χορτοφάγος εσύ "ρε"?
Αλλά γιά πές εσύ άν δέν ήταν πρόβατα θά ήταν στήν Στρούγγα?

Ανώνυμος είπε...

Θυμάστε το ωραίο, που απευθύνονταν στον Α. Παπανδρέου και στον Άκη Τσοχατζόπουλο;
- τι ώρα είναι Άκη;
- ότι ώρα θέλετε κύριε πρόεδρε.

piri-kai-to-xan είπε...

Ναι αλλά τι σοι τσοπάνος;...Γιατί τα προβατάκια τρώνε χορταράκι και στο τελος γίνονται ωραιότατο ψητό με πατατούλες στο φούρνο...Τα άλλα ''πρόβατα'' μασουλάνε οικόπεδα του δημοσίου, ευρωπαικές και κρατικές επιχορηγήσεις, λεφτά των δημοσίων ταμείων δηλαδή του κοσμάκη, ''τρώνε'' ο ένας τον άλλο και γενικά τρώνε με χρυσά κουτάλια!!!...Ε ρε τσοπάνος που τους χρειάζεται!!!...Πραγματικός με γκλίτσα και με σκύλο, γιατί και το μάντρωμα θέλει την τεχνη του!!!

Ανώνυμος είπε...

Kαι τι να πει κανείς στο μαγαζί της αλλινής;

Ανώνυμος είπε...

Η δημοκρατία και ο κριτικός πολίτης δεν είναι δεδομένα, τα κατακτούν οι κοινωνίες, το σύστημα θέλει πρόβατα.
Έχετε ακούσει για τα συνοικιακά συμβούλια??? Για την Λαϊκή συνέλευση?????