Κόνιτσα

17 Δεκ 2008

Φέρτε φυλακές

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε την πρόταση του Δημάρχου για χωροθέτηση φυλακών στο Δήμο Κόνιτσας. Βρέθηκαν μάλιστα κάποιοι, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα σωθούμε οικονομικά από ένα τέτοιο ίδρυμα. Και εκεί ακριβώς βρίσκεται η διαστροφή. Η κοινωνία μας θα επωφελείται από τους μηχανισμούς καταστολής, σωφρονισμού και εγκλεισμού. Τέτοιο μέλλον προσδοκούμε, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι «όπου χτίζεται ένα σχολείο γκρεμίζεται μια φυλακή». Αντί λοιπόν να δώσουμε χώρο στην παιδεία και να προετοιμάσουμε υγιείς κοινωνίες, πολλαπλασιάζουμε τις φυλακές, όπου κλείνονται συνήθως οι φτωχοί, οι απροστάτευτοι, οι μετανάστες, όσοι δηλ. δεν μπορούν να εξαγοράσουν, να μειώσουν ή να αποφύγουν τις ποινές.

Αντί να προσφέρουμε στέγες σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, αντί να μορφώνουμε, να δημιουργούμε θέσεις και προοπτική εργασίας, αντί να ενισχύσουμε την πρόληψη του εγκλήματος, εμείς ζητάμε να επωφεληθούμε.

Αλήθεια σε τι ιδρύματα σωφρονισμού θα πρέπει να εγκλειστούν οι απατεώνες υπουργοί, οι απατεώνες δικαστικοί, τα λαμόγια της εξουσίας, της εκκλησίας, της διοίκησης, οι απατεώνες επιχειρηματίες, οι νονοί της νύχτας, οι έμποροι των ναρκωτικών, οι διεφθαρμένοι αστυνομικοί και τόσοι άλλοι που εγκληματούν με το προσωπείο του πολίτη υπεράνω υποψίας; Μα την αλήθεια αν ήταν να γίνει μια τέτοια φυλακή, χαλάλι της.

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΡΕ KULUVAHATA ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΝ ΑΥΤΉΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟΝ;

Ανώνυμος είπε...

Παλιότερα λέγαμε "να αναπτύξουμε τον εναλλακτικό, περιηγητικό, φυσιολατρικό, πολιτισμικό τουρισμό για να πάρει νέα πνοή ο τόπος", μετά είπαμε "να ανοίξει ΤΕΙ για να αποκτήσει νέους ο τόπος", μετά είπαμε "να ανοίξει σχολή αστυνομίας για να δουλέψουν τα μαζαγιά του τόπου"...και τώρα φτάσαμε να λέμε "να έρθουν οι φυλακές για να κινηθεί οικονομικά ο τόπος"...Ωραία βρε, χρόνο με το χρόνο οι προδιαγραφές του τόπου όλο και πιο κάτω...

Ανώνυμος είπε...

ναι πατριωτες φυλακες ετσι κι αλλιως για μεσα ειμαστε ετσι νομιζουν,αλλα δεν ξερω αν πρωτα μπουν μεσα αυτοι που κανουν την προταση,γιατι μονο τετοια αρωστημενα μυαλα εχουν τοσο ηλιθιες προτασεις.

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά είναι δυνατόν να συγκρίνεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με τις φυλακές; Πέστε μου έχουν λογική όσοι σκεφτονται με αυτον τοντρόπο; έλεος

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Α.Ι. μέ παρέμβαση τού Νομάρχη κατάφερε νά κρατήσει ανοιχτά τά καταστήματα τού ΟΤΕ σέ Κόνιτσα καί Μέτσοβο ,ενώ γιά τίς φυλακές πέταξε τό μπαλάκι στούς Ο.Τ.Α.
Αυτό από μόνο του κάτι λέιε κ.κ. τού Δ.Σ. τής Κόνιτσας.

kuluvahata είπε...

Ωραία η πρωτοβουλία μουσικών των Ιωαννίνων να δημιουργήσουν το Μουσικό Φόρουμ Ιωαννίνων. Σήμερα, Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα,στις Φοιτ. Εστίες στη Δόμπολη, οργανώνουν μουσική εκδήλωση-διαμαρτυρία με τίτλο "Ας "εξοστακιστούν" οι νότες μας".

Ανώνυμος είπε...

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαιδευσης Κόνιτσας οργανώνει Σεμινάριο-Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα:
«Εισαγωγή στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Βασικές Αρχές και Μεθοδολογία - Βιωματικές δραστηριότητες στον Εθνικό Δρυμό Βίκου- Αώου". Το σεμινάριο διαρκεί από 19 έως 21 Δεκ.2008.
Εκτός των άλλων περιλαμβάνει εισηγήσεις και εργαστήρια για τη χρήση των νέων τεχνολογιών στη διδακτική των διαφόρων μαθημάτων, καθώς και άλλων καινοτόμων πρακτικών που μπορούν να εφαρμοστούν στα σχολεία.
Είναι ανοιχτό σε όλους κοινό, εκπαιδευτικούς, μαθητές.
Περισσότερα στο www.kpekonitsas.gr

Ανώνυμος είπε...

"Ας "εξοστρακιστούν" οι νότες μας"
έφαγα το ρρρρ

Ανώνυμος είπε...

Είναι νομίζω δυο διαφορετικά πράγματα kuluvahata: άλλο το οτι η χώρα γενικά χρειάζεται φυλακές κι άλλο να γίνει σε ένα υπο τουριστική ανάπτυξη μέρος. Μακάρι να μη χρειάζονταν οι φυλακές, αλλά αυτή τη στιγμή τι να γίνει δηλαδή, έναν καταδικασθέντα για φόνο να τον αφήσουν έξω επειδή δεν χωράει στις υπαρχουσες φυλακές;
Και αν δεν ποντάραμε στον τουρισμό, προσωπικά θα συμφωνούσα να γίνουν και εδώ. Όμως, σκεφτήτε να γίνει μια εξέγερση φυλακισμένων στις "φυλακές Κόνιτσας" και να ακούει όλη η Ελλάδα στα δελτία των 8, οτι στην Κόνιτσα οι φυλακισμένοι καίνε την φυλακή και οι υπεύθυνοι φοβούνται απόδραση;
Ε, το brad name μας δεν θα ναι και το ισχυρότερο.
Κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα, με την ίδρυση φυλακών σε τουριστικό μέρος, έ, ας τις πάρει ο Νομάρχης στο χωριό του, το Μέτσοβο...

Ανώνυμος είπε...

Ρε,πως δεν το σκέφτηκα, στο Μέτσοβο
οι φυλακές συμφωνώ κι εγώ. Να δεις πως θα χάσει τον ύπνο του ο Νομάρχης.

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΤΕ ΤΗ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗ ΔΩΡΟ ΘΕΛΩ .ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ Η ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ.ΕΣΥ ΤΗ ΛΕΣ ΝΑ ΘΕΛΩ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΙΕ ΒΑΣΙΛΗ ΞΕΡΩ ΤΙ ΔΩΡΟ ΘΕΛΩ ΦΕΤΟΣ. ΝΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ&ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

Ανώνυμος είπε...

MONEY MONEY???
ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ. ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ 500 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ --- ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΦΕΡΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ "ΚΑΝΑΝΕ" ΓΙΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ 500 - ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΡΥΜΟ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΟΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΘΑ ΕΚΤΟΞΕΥΟΤΑΝ ΣΤΙΣ 5000 ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 500 ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΟΚΟΡΟΜΥΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ Η ΚΟΝΙΤΣΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΑΚ.
ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΟΝΟΜΙΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ - ΟΥΤΕ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΑ ΥΨΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ.