Κόνιτσα

10 Ιαν 2009

Απώλεια Παλαιστινιακών Εδαφών από το 1946 ως το 2005



Η συρρίκνωση των εδαφών της Παλαιστίνης και η επεκτατική πολιτική του Ισραήλ γίνεται περισσότερο κατανοητή, αν παρατηρήσει κανείς το χάρτη. Ατέλειωτο το δράμα του λαού της Παλαιστίνης από το 1946 ως σήμερα.

Για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η θηριωδία του Ισραήλ σε βάρος των αμάχων της Λωρίδας της Γάζας, που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μια στενή λωρίδα γης, χωρίς να έχουν καμία οδό διαφυγής. Οι Ισραηλινοί επιτίθενται ακόμη και σε σχολεία και σε οχήματα που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια.Πάνω από 820 νεκροί Παλαιστίνιοι και χιλιάδες τραυματίες χωρίς περίθαλψη, εφόσον το Ισραήλ δεν επιτρέπει στον Ερυθρό σταυρό και τις ιατρικές ομάδες να φτάσουν εγκαίρως.
Το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύεται στα ΜΜΕ όλου του κόσμου και στο ιντερνέτ είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αγριότητας και της τραγωδίας.
Ενώ οι λαοί και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις κάνουν δραματικές εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και σωτηρία των αμάχων,ο ΟΗΕ, για μια ακόμη φορά, αδυνατεί ή δε θέλει να επέμβει για κατάπαυση του πυρός. Οι κυβερνήτες των ισχυρών χωρών αναμένουν, σχεδόν απαθείς, τις εξελίξεις.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι είναι άραγε αυτοί οι Ισραηλίτες -κακό χρόνο να χουν- που δεν τα βάζει κανείς μαζί τους; Όλο τον πλανήτη ελέγχουν;
Εδώ το πράγμα μοιάζει, σαν ο Τοτός να έσπασε στο ξύλο τον συμμαθητή του και μετά να πήγε στον δάσκαλο φωνάζοντας "κύριε-κύριε αυτός μου πέταξε μια κιμωλία". Κι ο δάσκαλος ενώ είδε όλη τη φάση, τιμώρησε τον ξυλοδαρμένο.

ti-le-fakos είπε...

Εγώ πάντως δεν περιμένω ούτε από τον Ομπάμα να αλλάξει δραματικά τη στάση του προς το Ισραήλ. Θυμάμαι μάλιστα ότι σε ομιλία στην προεκλογική του εκτρατεία ανέφερε ότι θα βοηθήσει το Ισραήλ και αν δεν κάνω λάθος θα τοποθετήσει έναν Εβραίο για προσωπάρχη στο Λευκό Οίκο. Οπότε το λόμπυ (θα) ζει και (θα) βασιλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ μαζί σου τηλεφακέ. Οι αδύνατοι όλου του κόσμου πάντοτε θα υποφέρουν και οι δυνατοί θα γίνονται όλο και δυνατότεροι

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΩ

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν καταλαβαίνω την γενική κατακραυγή που όλο ακούμε και καμία δραστική αντίδραση δεν υπάρχει ούτε απο ΕΟΚ,ΝΑΤΟ, κτλ, που είναι και καλά για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. Τελικά οι εβραίοι κυβερνάνε τον κόσμο?