Κόνιτσα

22 Ιαν 2009

Είναι ή δεν είναι ο Δήμος μαγαζί;

Ψηφίστηκε χτες κατά πλειοψηφία, στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ο προϋπολογισμός του 2009. Πολλά ακούστηκαν. Ερωτήσεις, απαντήσεις, τοποθετήσεις, κόντρες, διαφωνίες, ως συνήθως.
Τελικά μείναμε με την απορία: Είναι ο Δήμος μαγαζί; Θυμάστε παλιά είχε πει ο Δήμαρχος: «Πάει καλά το μαγαζί»!!!. Χτες ο Αντιδήμαρχος επί των οικονομικών δήλωσε: «Δεν βλέπουμε το Δήμο σαν μαγαζί»!!!. Τι συμβαίνει; Εντοπίζω ένα ρήγμα εδώ!
Υπήρχε και άλλη διαφοροποίηση. Ο Αντιδήμαρχος επί των έργων βλέπει το Δήμο σαν ατμομηχανή έτοιμη να χυμήξει!!!. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Αρχηγό της αντιπολίτευσης να πει: «ακόμη στην εποχή του ατμού είστε;»

Οι αγαπημένες λέξεις του Δημάρχου είναι το «νοικοκυριό», « νοικοκύρηδες»,
« νοικοκυρέψαμε » και τέτοια. Πολλή λάντζα έπεσε. Να επισπεύσουμε το αποχετευτικό για τα λύματα.
Ξέρετε ότι το Μάρτη του 2007 ήταν «Δήμαρχος, βρέφος τριών μηνών;!!!» έτσι είπε.
Α! και το άλλο. Τη λέξη κινηματογράφος ξεχάστε τη. Από δω και πέρα να τη λέτε κινηματόγραφο!!!, έτσι την καθιέρωσε ο αντιδήμαρχος των οικονομικών.

Τέλος πάντων. Μεταξύ 1ης και 2ης συνεδρίασης ήρθε ο Γ.Γ. Περιφέρειας Ηπείρου. Θετικό το είδα εγώ αυτό, αρκεί να εννοεί ό,τι είπε. Προέτρεψε το Δήμο να καταθέσει μελέτες για να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Υποσχέθηκε επέκταση της Ιόνιας οδού Καλπάκι- Κόνιτσα κ.α. Ελπίζω να μην ήταν προεκλογική η εμφάνιση.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουλουβαχατα δηλαδη εσενα δε σου φανηκε προεκλογικη;

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΠΟΥ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και ειναι μαγαζι.Δεν τους ειδες πως σκεφτονται και πως ενεργουν?Το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι πως να εισπράξουν περισσότερα λεφτα[ενοίκια,υδρευση κ.ά]λεφτα...λεφτα.
Κυριοι αρχοντες του Δήμου,
Η παροχη υπηρεσιων να σας ενδιαφέρει και οχι το χρημα.Το χρημα ζητήστε το απο το κράτος και οχι απο τους πολίτες

Ανώνυμος είπε...

Φυσικα και ειναι μαγαζι.Δεν τους ειδες πως σκεφτονται και πως ενεργουν?Το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι πως να εισπράξουν περισσότερα λεφτα[ενοίκια,υδρευση κ.ά]λεφτα...λεφτα.
Κυριοι αρχοντες του Δήμου,
Η παροχη υπηρεσιων να σας ενδιαφέρει και οχι το χρημα.Το χρημα ζητήστε το απο το κράτος και οχι απο τους πολίτες

Ανώνυμος είπε...

Μια και εγκρίθηκε ο προυπολογισμος
τωρα μπορουν να αρχισουν και τα εργα.Ποιο εργο νομιζετε οτι θα αρχισει πιο γρηγορα; Ο δρόμος απο την Μητροπολη μεχρι το ξενοδοχειο μας δηλ Πλατανακια; η απο το Δημαρχειο μεχρι την εισοδο της Πολης;
Για να δουμε ποιός θα το βρει.

Ανώνυμος είπε...

Είπαμε ρε κουβεντα να γινεται και με μια φορα το καταλαβαινουμε.
Αλλα θα μου πεις οι Δημοτικοι άρχοντες για να το καταλαβουν πρεπει να το δουν και να το διαβάσουν πολλές φορές..και αν το καταλάβουν.

kuluvahata είπε...

Ο Αντιδήμαρχος επί της ύδρευσης, καθαριότητας και Πρόεδρος της ΑΔΕΚ, κ. Παρασκευάς, ακούγεται ότι έχει υποβάλλει την παραίτησή του από τη θέση αυτή, επειδή τελείωσαν οι 8μηνες συμβάσεις με τους υπαλλήλους καθαριότητας και δε μπορεί ο άνθρωπος να κάνει τη δουλειά του. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως στον τομέα της καθαριότητας η Κόνιτσα βελτιώθηκε. Έτρεχε ο άνθρωπος και μάλιστα χωρίς την απαιτούμενη βοήθεια και στήριξη.

Όπως καταλάβαμε στην τελευταία συνεδρίαση προετοιμάζεται για τη θέση αυτή ο κ. Σπανός.
Δε μπόρεσα ποτέ να καταλάβω και με τους τωρινούς τοπικούς άρχοντες, όπως και με τους παλιούς, επί εποχής Χατζηεφραιμίδη, γιατί υπάρχει τόση αδυναμία στην επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας. Πάντα επικαλούνται την έλλειψη τεχνικού προσωπικού. Εφόσον έχει έσοδα ο Δήμος από ενοίκια κ.α., γιατί δεν προχωρούν στην ανανέωση των συμβάσεων των τόσο απαραίτητων υπαλλήλων;
Το περίφημο νοικοκύρεμα που επικαλούνται συνέχεια ως επίτευγμά τους, έχει σχέση μόνο με το νοικοκύρεμα των οικονομικών;
Κύριοι, αν είστε νοικοκυραίοι, όπως λέτε, νοικοκυρέψτε την πόλη και τα χωριά. Αρχίστε πρώτα από το σπίτι σας, το Δημαρχείο, με τις απαράδεκτες τουαλέτες του.

Ανώνυμος είπε...

Έχουν φτάσει ψίθυροι στ΄αυτιά μου, οτι ενδιαφέρονται και κάνουν κινήσεις ήδη για να΄ναι υποψήφιοι Δήμαρχοι του χρόνου, οι: Χρυσόστομος Λάκας, Νίκος Εξάρχου και ... Μάκης Χατζηεφραιμίδης!
Κάτι μου λέει οτι οι επίσημοι υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα είναι οι Π. Γαργάλας και Χ. Εξάρχου αντίστοιχα. Και οτι οι υπόλοιποι θα ψάχνουν άλλοθι για να δικαιολογίσουν την ...ανταρσία τους.
Μάκη, αλήθεια είναι;;;
Άντε να χουμε και μεις τίποτε να γράφουμε!

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες ρε Νικο, μόνο όσοι είναι εκπροσωποι κομματων δικαιούνται να είναι υποψηφιοιΔήμαρχοι;
Τι εισηγείσαι Δήμο δέσμιο των κομμάτων;

Ανώνυμος είπε...

Με παρεξήγησες re. Ως εκτίμηση του τι θα γίνει το είπα και όχι ως πρόταση. Άλλωστε, προσωπικά στο παρελθόν συνήθως με τους "αντάρτες" ήμουν.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σεις τα μάθατε; Ο Δήμαρχος αποκεφάλισε Κοντογιάννη και Ρόμπολο, τους πήρε την Αντιδημαρχία.

Ανώνυμος είπε...

Και όπως πάντα τα ίδια και τα ίδια δοκιμασμένοι και αποτυχημένοι μήπως πρέπει να σκαλίσουμε λίγο τα …….. πράγματα ο χρυσός ποτέ δεν βρίσκεται στην επιφάνεια.

Ανώνυμος είπε...

Ας το δούμε όμως αλλιώς : Αν θεωρείς κάτι μαγαζί σου φροντίζεις και για την προκοπή του και ευημερία του και το νοικοκυρεύεις. ΝΟΜΙΖΩ::::::

kuluvahata είπε...

Σωστάααααα...

Ανώνυμος είπε...

Πάντως για να σοβαρευόμαστε στην τοπική κοινωνία υπάρχουν άτομα, άνδρες και γυναίκες, δοκιμασμένα πετυχημένα με πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες και αντίστοιχη μόρφωση, που καπελώνονται από τους κομματάρχες μήπως πρέπει να δοκιμαστούν και αυτοί; γιατί και ο ένας και ο άλλος είναι για τα μπάζα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά μάς ονομάτισες 3-4 υποψήφιους τής δεξιάς ρέ Νίκο, αλλά δέν υπάρχει καί κανένας υποψήφιος πού νά μήν ορίζεται κατ' ανάγκη από τά κόμματα τής δεξιάς αλλά νά προκύψει μέσα από τήν κοινωνία?

Ανώνυμος είπε...

...να προκύψει μέσα από την κοινωνία...
Κατ΄ αρχήν και τα κόμματα μέσα στην κοινωνία είναι. Μπορούμε να κριτικάρουμε τον τρόπο που λειτουργούν, αλλά δεν μπορούμε και να τους θέσουμε στο περιθώριο.
Δεύτερον: για να μπορεί μια κοινωνική ομάδα να βγάλει από τα σπλάχνα της ισχυρά στελέχη, ανεξάρτητα από τις κομματικές προτάσεις, θα πρέπει να είναι δρώσα, να δημιουργεί κινήματα και να προσπαθεί να παρέμβει στα κοινά. Μέσα από τέτοιους κοινωνικούς αγώνες λοιπόν, θα μπορούσαν να προκύψουν στελέχη, των οποίων η δράση θα έπειθε και τους άλλους να τα προωθήσουν ως μπροστάρηδες είτε στον Δήμο είτε αλλού. Για να προσπαθήσουμε μαζί ανώνυμε, να καταγράψουμε μερικές τέτοιες κινηματικού χαρακτήρα ενέργειες στην Κόνιτσα. Πες εσύ κι εγώ κρατάω λογαριασμό.
Μακάρι να ξεπηδήσουν άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, οι οποίοι δεν έχουν κομματικές δεσμεύσεις. Αν όμως δεν μας έχουν δείξει κάπως μέσα στα δρώμενα της πόλης ότι προσπαθούν και μπορούν, γιατί θα τους εμπιστευθούμε; Θα μας έρθουν κι αυτοί σαν σωτήρες την τελευταία στιγμή να ζητήσουν την ψήφο μας;
Κι αν ψωνίσουμε γουρούνι στο σακί και μέσα στο σακί είναι καμιά κότα;

Ανώνυμος είπε...

Πέστε μου εσείς ποιο είναι το κομματικό στέλεχος που έχει καταξιωθεί μέσα από κοινωνικούς αγώνες να κρατήσω εγώ το λογαριασμό οι περισσότεροι είναι άνθρωποι όχι αναγνωρισμένων ικανοτήτων που προσπαθούν μέσα από τους κομματικούς μηχανισμούς να διακριθούν (ουφ!!!! κατάφερα να το γράψω κομψά και χωρίς να χρησιμοποιήσω τις βρισιές που μου κατέβαιναν )
Στο βασίλειο αυτής της μετριότητας και της αναξιοκρατίας υπάρχουν πολλοί σοβαροί αξιοπρεπείς εργατικοί έντιμοι και αξιόλογοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αποσυρθεί από το προσκήνιο το δύσκολο είναι να ενεργοποιηθεί ομάδα από τέτοιους ανθρώπους χωρίς σκουπίδια και βαρίδια που θα έχουν και ακόμα ένα πολύ σημαντικό προσόν φιλότιμο. Όμως αυτοί υπάρχουν
ΥΓ . Δεν με χαλάει η κοτούλα γιατί μου αρέσουν τα αυγά Μην ξεχνάτε ότι μέχρι σήμερα το σακί βγάζει συνέχεια καρακάξες

Ανώνυμος είπε...

Αν ψαξετε σε συλλογους ενεργους θα βρεθουν αρκετοι για να κανουν αυτον τον τοπο να αναστηθει.Αν τους ταρακουνησετε και τους αναψετε τη φλογα και οπως εκτιναξαν τους χωρους τους ετσι θα κανουν και με τον τοπο ,γιατι πανω απο ολα τον αγαπανε και τον σεβονται.

Ανώνυμος είπε...

Που λετε λοιπον αφου δεν έχουμε "μια κοινωνικη ομαδα ικανη να βγαλει από τα σπλάχνα της ισχυρά στελεχη" ή κοινωνια που "να δημιουργει κινήματα" και άλλα τέτοια που λέει ο Κυρίτσης, ας φάμε την κάθε σουπα και τον καθενα που μας σερβιρουν τα κομματα. Με αυτό τον τρόπο προέκυψαν τύποι σαν τον Χατζηεφραιμίδη ή τον Εξάρχου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΡΕ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ Ο ΕΧΑΡΧΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗ.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε ανωνυμε συμφωνω οτι είναι δυο εντελώς αντιθετοι χαρακτηρες αλλα με το ίδιο αποτέλεσμα.Ο μεν πρωτος χρησιμοποιουσε το Δήμο για να ανεβει και να κανει πολιτικη καριερα και ο αλλος για να ανεβασει το κασε του.

Ανώνυμος είπε...

Τα ιδια σκατα λοιπον,και εμεις τα καθικια που τουςψιφηζουμε γαμω τη πανακωλα μας γαμωτο ουστ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ RE ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΙΣΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΝΟΩ ΤΟΝ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗ ΕΝΩ Ο ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΞΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΤΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΣΤ ΚΑΝΤΟ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον διαγραφω τον Χατζηεφραιμίδη. Μη ξεχνας ομως ότι τον ειχαμε 16 χρονια. Αλίμονο αν δεν άφηνε κάποιο εργο.Τα τελευταια 8 χρονια ομως ηταν σχεδον ανυπαρκτος για την Κονιτσα. Εχτιζε την καριερα του εκτος.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΜΟΜΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΖΕΙ.ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΗΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ Η ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τον τόπο μας δεν τον στηρίζουμε όλοι ουτως ή άλλως.