Κόνιτσα

19 Μαρ 2009

Η Ώρα της Γης


Το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα, την «Ώρα της Γης», στέλνοντας έτσι ένα συμβολικό αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης πολιτικής και προσωπικής δράσης κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής. Η παγκόσμια πρωτοβουλία ανήκει στο WWF. Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο που έχουν δηλώσει συμμετοχή ξεπερνούν τις 2000.
Παγκόσμια η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε ποσοστό συμμετοχής, με 279 συμμετέχοντες Δήμους, κάτι που δείχνει το βαθμό συνειδητοποίησης των Ελλήνων.

Γνωρίζουμε πως στην Ήπειρο συμμετέχουν 7 Δήμοι: Άρτας, Πρέβεζας, Πάργας, Φιλιππιάδας, Κομποτίου, Τετραφυλλίας και η Κοινότητα Παπίγκου.
Ηχηρή απουσία του Δήμου Ιωαννιτών που ή αγνοεί ή περιφρονεί μια τέτοια εκδήλωση.
Για το δικό μας Δήμο αναρωτιόμαστε αν το πήραν χαμπάρι οι δημοτικοί άρχοντες ή αν έχουν αντιληφθεί την αξία ενός τέτοιου συμβολισμού.
Ελπίζω στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Κόνιτσας, που θα γίνει τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου, να τους το σφυρίξει κάποιος.
Ανεξάρτητα όμως από το τι θα κάνει ο Δήμος, εμείς ως πολίτες μπορούμε να συμμετέχουμε στην Ώρα της Γης σβήνοντας τα φώτα και αποσυνδέοντας τις συσκευές του σπιτιού ή της επιχείρησής μας.
Με τον τρόπο αυτό κάνουμε πράξη κάτι από τα πολλά που λέμε για την ανάγκη προστασίας της γης και της ζωής.
Περισσότερα στο www.earthhour.org/greece

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον πρωτη ερχεται η Ελλαδα σε συμμετοχες πολεων

Ανώνυμος είπε...

Εμεις κουλουβάχατα το κάναμε το χρέος μας, απο Παρασκευή μεσάνυχτα μέχρι Σάββατο μεσημέρι. Είχαμε κλειστά όλα τα ηλεκτρικά. Γιατι μας τά κοψε η ΔΕΗ βέβαια, αλλά το αποτέλεσμα μετράει...

Ανώνυμος είπε...

Καθαρίσαμε λες;
Άστα αυτά, Νίκο,κλείσε τη nova, τα lap top και τα άλλα στις 28 του μηνός. Μη σου πω και τα κινητά, όπως είπε και ο Πάπας.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι βρίζουν γιατί εκείνη την ώρα παίζει η Εθνική. Αν τους πεις "καλά δεν μπορούσε η Εθνική να αλλάξει την ώρα του παιχνιδιού;" τους φαίνεται τόσο γελοία η ερώτηση! "Θα αλλάξει η Εθνική ώρα γι'αυτό το λόγο???" Τα συμπεράσματα όλων μας....