Κόνιτσα

1 Μαρ 2009

Οι πολίτες της Κόνιτσας τραβούν κουπί και ο Δήμος ακολουθεί


Όποιος πει ότι οι πολίτες της Κόνιτσας αδρανούν, αδιαφορούν ή κοιμούνται κάνει μεγάλο λάθος. Οι πολίτες τραβούν μπροστά και οι δημοτικοί άρχοντες ακολουθούν.
Μια σειρά από πρωτοβουλίες των Κονιτσιωτών δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες.
-Ας αρχίσουμε από το πιο πρόσφατο και πιο επίκαιρο, την αναβίωση του παλιού καρναβαλιού στην Κόνιτσα. Όσοι εργάστηκαν και πίστεψαν στην επιτυχία του, δικαιώθηκαν. Εμπνευσμένα άρματα με χιούμορ και φαντασία. Σατίρισαν την απόδραση του Παλαιοκώστα, το μετεωρολογικό δελτίο με το …κρύο της Κόνιτσας, τη βουλή των μακάκων, τα παιδιά των λουλουδιών, τον Παπανδρέου με το ποδήλατο κ.α.
Χρώμα και μνήμες από το παλιό καρναβάλι έφεραν οι γύφτοι, τα άλογα,ο παπάς, ο χότζας, η νύφη, ο γαμπρός, η αρκούδα,οι διάβολοι…
Πολύ καλή η προσπάθεια και συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν, κουράστηκαν και σε όσους συμμετείχαν. Ο Δήμος ασθμαίνων θα ενισχύσει την προσπάθεια με 4000€.
-Το καρναβάλι στο Πεκλάρι καλά κρατεί με πρωτοβουλία του εκεί συλλόγου.

- Με πρωτοβουλίες των φορέων της Κόνιτσας λειτουργούν τμήματα αγιογραφίας και ζωγραφικής.
-Λειτουργεί χορευτικό τμήμα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών.
-Η χορωδία τραβάει μπροστά, γιατί το θέλουν οι συμμετέχοντες.
-Το Κέντρο Περ/κής Εκπ/σης οργανώνει σεμινάρια και ημερίδες στην Κόνιτσα αξιοποιώντας και επεκτείνοντας το πλαίσιο λειτουργίας του προς χάριν των πολιτών της περιοχής.
- Η «Τύμφη», η « Πίνδος» και οι άλλοι σύλλογοι της Κόνιτσας και των χωριών τραβούν κουπί μόνοι τους.

Θα βρεθούν κάποτε κάποιοι δημοτικοί άρχοντες να τραβήξουν μπροστά, να στηρίξουν και να αξιοποιήσουν το ανθρώπινο δυναμικό της Κόνιτσας;

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.Ο ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ.ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΜΕ ΠΟΥ ΕΚΟΨΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΛΕΝΕ.
ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΕΣ ΕΊΝΑΙ ΑΥΤΈΣ; ΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ, ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχατε παρατηρήσει τα τελευταία χρονια, ότι το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας δεν φαινόταν καν; Οπότε μπράβο που πήραν την πρωτοβουλία.

chorikos είπε...

Α, εντάξει αφού το κανε ο παπάς δεν τρέχει τίποτε...μην μας αφορίσει και το blog...

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΔΟΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΝΟΜΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ.
Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Δε φαινόταν καν το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας; Τότε εμείς πώς το βλέπαμε κάθε μέρα;
Πηγαίνετε τώρα επάνω να καμαρώσετε ένα γυμνο τόπο.

Ανώνυμος είπε...

"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΑΝ"
ΣΩΣΤΑ ΕΒΑΛΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ KULUVAHATA.
ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΗΤΑΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΛΗΟΥΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΑΥΤΟ.ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 4000 ΕΥΡΩ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ....ΓΡΗΓΟΡΑ.
ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΝΑ ΑΡΧΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕΙ Γ.Σ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΣΟΙ ΝΤΥΘΗΚΑΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ.ΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΜΑΣ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.ΑΣ ΛΕΙΨΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΣ.ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΑΣ ΕΝΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΗΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΡΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΚΛΛΟΓΟΥ,Τ'ΑΚΟΥΣ κ ΔΗΜΑΡΧΕ;
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΦΥΤΕΨΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝΔΡΑ.Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΤΣΟΠΙΕΣ.ΕΞ'ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΒΙΤΡΙΝΑ.ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΚΑΨΑΝΕ ΟΤΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΨΙΜΟ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ.ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΔΙΟΞΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΗ ΠΑΠΠΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ.
Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΤΙΣΕΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ;ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ,ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ.ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ......

Ανώνυμος είπε...

Ε, ΙΣΥ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΜΑΝ ΚΙ ΤΑ ΕΚΟΨΑΝ, ΕΙΣΙ ΛΙΓΟ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΑ, ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ; ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΞΕΡΕΙΣ;

Ανώνυμος είπε...

Κι αν δε φαινόταν η Αγία Βαρβάρα από τα δέντρα τί τους πειράζει τους παπάδες και τους επιτρόπους; Δε θα βρίσκουν το δρόμο οι πιστοί για να παν να προσκυνήσουν; Θα νομίσουν ότι την κατάπιε το δάσος; H Αγ.Βαρβάρα είναι ξωκκλήσι και ως τέτοιο, περικυκλώνεται από δέντρα. Αν θέλουν να το προβάλουν, ας βάλουν ταμπέλες..Από πότε η φύση είναι ενοχλητική; Ήμαρτον παπά μου, ήμαρτον!

Ανώνυμος είπε...

ρε κathiki, που ήσουν τόσον καιρό;
Καλα τα λες στους παπάδες.
Ρίξτε μια ματιά προς την Αγ.Βαρβάρα, ένας αποψιλωμενος τόπος και ένα ακαλαισθητο κτισμα. Αυτό ειναι το αποτελεσμα των επεμβασεων των τελευταίων ετων.
Ρε, τσομπανη, κανε και συ κατι. αν και τσοπάνης σου κόβει.