Κόνιτσα

5 Μαρ 2009

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» φωνάζει βοήθεια

Στο γιαννιώτικο Τύπο διαβάζουμε: «Σε καθεστώς εργασιακής αβεβαιότητας εξακολουθούν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθόσον η τελευταία σύμβαση τελειώνει στις 30 Απριλίου και εξ όσων φαίνεται, δυστυχώς τίποτε δεν προβλέπεται για το θεσμικό πλαίσιο που να αφορά στο πρόγραμμα».
«Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για διακοπή λειτουργίας του προγράμματος, καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στη χρηματοδότηση με ίδιους πόρους ενώ οι συμβάσεις ισχύουν μέχρι και την ενεργοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ».
Όπως γνωρίζουμε το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται και στο Δήμο Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων. Τη σπουδαιότητα του προγράμματος ίσως εμείς δε μπορούμε να την αντιληφθούμε, τη γνωρίζουν καλά όσοι δέχονται τη βοήθεια. Υπάρχουν γέροντες, στα χωριά μας προπάντων, που η πόρτα τους ανοίγει μια φορά την εβδομάδα από τους εργαζόμενους στο «βοήθεια στο σπίτι».
Αν θέλουμε κοινωνικό κράτος, τέτοια προγράμματα πρέπει να χρηματοδοτούνται και από εθνικούς πόρους και όχι να εξαρτώνται από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση έτρεξε να σώσει τους τραπεζίτες με 28 δις €, αλλά όταν πρόκειται να ενισχύσει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έχει στα συρτάρια της καβούρια.
Οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις στις 16,17 και 18 Μαρτίου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«φίλος μας ο Λευτεράκης» γεννήθηκε μια ζεστή (και αποφράδα;) ημέρα του 1956 (άλλοι υποστηρίζουν του 1952 και ότι κρύβει χρόνια...) σε μια άκρη της υπέροχης ελληνικής επαρχίας, στα Γιάννενα – την περιοχή που γεννά ανθρώπους με μεγάλα, πλακουτσωτά στο επάνω μέρος κεφάλια («κεφάλι του κουλουρά»).
ΑΠΟ vapsomalliades BLOG
OI ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ....

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πολλοί είναι οιβαψομαλλιάδες αν κρίνω από το σχετικό blog.Αντε να διαλέξουμε τους 100 μεγάλους Έλληνες βαψομαλλιάδες.
Αλλά γιατί μου χαλάτε το θέμα;

Ανώνυμος είπε...

Εμενα γιατι κατι μου λεει οτι αυτη η ιστορια με το βοηθεια στο σπιτι θα δοθει σε εργολαβο; και να πληρωνουν τα χρηματα απο τη συνταξη τα περηφανα γειρατια;Τωρα θα μου πειτε αν κανω πλακα ,οχι σοβαρα μιλαω οπως πηραν την καθαριοτητα σε εστιες,νοσοκομεια γειροκομεια κλπ,ετσι θα γινει και εδω ,δυστηχως για εμας ο καπιταλισμος ειναι ενα τερας και μονο.Οσο για τους εργαζομενους τα πραγματα θα ειναι ακομη χειροτερα.Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ εσβησε ,τελος ειναι παρελθον.

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που ανέλαβαν την καθαριότητα οι ιδιότες, πήγαν χειρότερα τα πράγματα άραγε;

Ανώνυμος είπε...

Φτού σου μή σέ βασκάνω ρέ Κυρίτση
ούτε ο Καραμανλής δέν θά μπορούσε
καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

"ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ": ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ.ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ.ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΝΑΓΚΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ.ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΕΙΑΝΕΙ Η ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΓΩΝΙΑ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ.ΛΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ;ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ;
ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ.ΟΝΤΩΣ ΤΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.΄Τ'ΑΚΟΥΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

O Δήμος να αφήσει τις παιδικές χαρές στα Πλατανάκια-εξάλλου παιδια δεν υπάρχουν εκει- και να πιάσει τα προβληματα της καθημερινοτητας.
Αμαν ρε αδερφε, για κει που θελουν βρισκουν λεφτα.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα είναι η Μέρα της Γυναίκας.
Ως υπενθύμιση ας δούμε τη μέρα αυτή.
-Παρά την αύξηση των ποσοστών των γυναικών στην απασχόληση, οι μισθοί και τα ημερομίσθιά τους υπολογίζονται στο 1/3 σε σχέση με αυτά των ανδρών συναδέλφων τους σε πολλές χώρες.

-Οι άνδρες βουλευτές σε παγκόσμιο επίπεδο καταλαμβάνουν το 82% των θέσεων και οι γυναίκες μόλις το 18%

Περισσότερες από 500000 γυναίκες στις υπό ανάπτυξη χώρες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους ή πάνω στη γέννα. Το 40% περίπου γεννούν χωρίς τη βοήθεια μαίας ή γιατρού

Αυτά τα λίγα για να μη σας κουράσω

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια σας πολλά λοιπόν γυναίκες!
Είθε να ανατραπούν όλα αυτά τα εις βάρος σας ποσοστά που λέει ο κουλουβάχατα.
Εξάλλου ο υπο ανδρική διοίκηση πλανήτης δεν τα πάει και περήφημα.