Κόνιτσα

15 Μαρ 2009

ΧΥΤΑ Τρικάλων


Είναι γνωστό πως τα τελευταία 15 περίπου χρόνια η πόλη των Τρικάλων έχει αναμορφωθεί και έχει εξελιχθεί σε μια όμορφη και λειτουργική πόλη. Είχε την τύχη να εκλέξει μια σειρά από Δημάρχους δημιουργικούς, με όραμα και ανοιχτό μυαλό, που ο ένας συνέχιζε το έργο του προηγούμενου.
Αξιοποίησαν ευρωπαϊκά προγράμματα και σήμερα πλέον η πόλη των Τρικάλων είναι γνωστή ως η Πρώτη Ηλεκρονική Πόλη της Ελλάδας.
Ο Δήμος Τρικκαίων ανακηρύχθηκε ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα, όπου υλοποιείται Η Ηλεκτρονική Πολιτεία (e-trikala) (www.e-trikala.gr).
Η Ηλεκτρονική Πολιτεία είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο εφαρμογών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ), οι οποίες στοχεύουν στο να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών, απλοποιώντας τις διαδικασίες, μειώνοντας τους χρόνους και το κόστος των συναλλαγών. Επιπλέον, οι εν λόγω εφαρμογές προσφέρουν νέα εργαλεία και νέες μεθόδους που αναδεικνύουν τη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων, αλλά συγχρόνως αναδεικνύουν το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών Δημοσίων Αρχών ως εγγυητές της ομαλής λειτουργίας της τοπικής κοινωνίας.

Ένα από τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο Νομό Τρικάλων είναι ο ΧΥΤΑ έργο συγχρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 14 Μαρτίου 2009.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στον κοντινό μας νομό, στο νομό Ιωαννίνων ακόμη θεωρούμε τον ΧΥΤΑ ως κάτι που θα μας υποβαθμίσει, που θα απαξιώσει τις περιουσίες μας και άλλα τέτοια. Εδώ ήρωες θεωρούνται όσοι αγωνίζονται κατά του εκσυγχρονισμού. Βρισκόμαστε δηλ στην εποχή των ανεξέλεγκτων χωματερών και των ανεξέλεγκτων σκουπιδότοπων.
Όσο και αν χαίρεται κανείς για την πρόοδο κάποιων περιοχών της Ελλάδας, δε μπορεί να μη θλίβεται από το γεγονός ότι εμείς μένουμε πολύ πίσω.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΡΕ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΜΑΣ ΛΕΣ.ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΜΑΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ.ΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ (45000)ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΑΒΑ ΜΑΣ
ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.ΓΕΝΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ.Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΑΛΛΩΝ ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΩ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΙΣΩ.ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΥΤΑ Η ΧΥΤΥ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΤΑ ΧΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ
ΔΟΥΝ ;ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν μας προτάθηκε ΧΥΤΑ στην Κόνιτσα, που και το πρόβλημα των σκουπιδιών θα είχαμε λύσει και θέσεις εργασίας θα προέκυπταν, επικράτησε ο λαϊκισμός, η παραπληροφόρηση και η αμορφωσιά. Απο ποιούς εκπορεύθηκαν όλα αυτά; Αναζητήστε τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου εκείνης της εποχής και θα δείτε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΝΙΚΟ, ΟΤΙ ΣΕ ΚΕΊΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΦΤΕΡΗ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΌΤΙ Ο ΧΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙς ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΥΛΙΚΏΝ.
ΠΙΣΤΕΎΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ Η ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΕ ΖΕΣΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΈΚΑΝΕ ΕΝΗΜΕΡΏΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΝΤΑΦΤΕ ΣΤΟ "ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΨΗΦΟΥΣ", ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
ΗΤΑΝ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΘΕΣΗ ΦΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟ.ΕΔΩ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΗΛΙΟΡΑΧΗ.ΑΦΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ,ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΡΣΟΔΕΨΕΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΑ;ΤΟ ΕΝΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΙΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ!!!!!!!Ο ΧΥΤΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ,ΧΩΡΟΣ ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΦΗΣ!!!!!!! ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ Ο ΑΩΟΣ,ΑΠΛΩΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η΄¨ΜΕΛΕΤΗ΄'ΗΤΑΝ ΠΡΑΣΙΝΗ.ΣΩΣΤΑ Η ΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΘΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Τα πάντα είναι θέμα εμπιστοσύνης. Εκείνο τον καιρό όταν μιλούσαν για ΧΥΤΑ αυτό που θα επακολουθούσε ήταν σίγουρα μια στεγανή χωματερή γιατί ο ΧΥΤΑ θέλει και υποστήριξη (μονάδα διαχωρισμού απορριμμάτων καθώς και ενεργό σύστημα ανακύκλωσης ) νομίζετε ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ θα συμπληρωνόταν και από την λειτουργία των υπολοίπων; Πιστεύετε ότι το πρώτο βήμα θα το ακολουθούσαν και τα υπόλοιπα ούτε καν η κοινωνία ήταν ώριμη τότε βέβαια θα μου πείτε ότι γι αυτό τούς εκλέγουμε για να είναι πιο μπροστά από τους κοινούς θνητούς και να προχωρούν τις τοπικές κοινωνίες ένα βήμα κάθε φορά. Εσείς πόση εμπιστοσύνη έχετε . Υπάρχει όμως και λύση πολίτες και πρωτοποριακοί θεσμοί (πχ ΚΠΕ) να προχωρούν μπροστά και να τους τραβούν.