Κόνιτσα

2 Μαΐ 2009

Τι γνώμη έχετε για την έκδοση εφημερίδας από το Δήμο;

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ.Κόνιτσας, την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 ο Πρόεδρος Β. Τσιαλιαμάνης εισηγήθηκε την έκδοση εφημερίδας του Δήμου Κόνιτσας με στόχο, όπως είπε, την επικοινωνία και την ενημέρωση του πολίτη για τα έργα του Δήμου.Θα κυκλοφορεί κάθε τρίμηνο.Θα παραχωρεί, λέει, και μια στήλη στην αντιπολίτευση.
Η συντακτική επιτροπή θα αποτελείται από τον κ. Τσιαλιαμάνη, ως υπεύθυνο της έκδοσης, τους αντιδημάρχους και ένα μέλος από την αντιπολίτευση.
Η αντιπολίτευση θεωρεί θετικό την έκδοση μιας εφημερίδας.Όμως το γεγονός ότι της παραχωρείται μια στήλη, καταργεί το διακομματικό χαρακτήρα της συντακτικής επιτροπής και καταδείχνει πως η εφημερίδα θα εξυπηρετεί λόγους προπαγάνδας της άρχουσας παράταξης, που θα έχει ουσιαστικά το χώρο δικό της. Δεν είναι τυχαίο πως βρισκόμαστε ενάμιση χρόνο προ των δημοτ. εκλογών. Η εφημερίδα δεν θα είναι αντικειμενική. Η ανιπολίτευση πιστεύει πως πρέπει να στηριχθεί το ραδιόφωνο, το οποίο είναι πιο άμεσο, και ενημερώνει καθημερινά τον πολίτη. Τα δύο τελευταία χρόνια το δημοτικό ραδιόφωνο σπάνια μεταδίδει τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Όλα αυτά καθιστούν την αντιπολίτευση δίσπιστη.

Από τη συνεδρίαση συτή αποχώρησε η μειοψηφία και στο δελτίο τύπου που εξέδωσε διαβάζουμε:"Οιλόγοι που μας οδήγησαν στην ενέργεια αυτή είναι η άρνηση της πλειοψηφίας να συζητήσει την πρότασή μας και να πάρουμε απόφαση:
-για την τύχη του προσωπικού των δημοτικών επιχειρήσεων ως προς την εργασιακή τους προοπτική.
-για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους(κάποιοι παραμένουν απλήρωτοι πάνω από δυόμιση χρόνια).
-Την πορεία και τη χρηματοδότηση της νέας κοινωφελούς επιχείρησης..." κ.α.

6 σχόλια:

Νίκος είπε...

Εγώ νομίζω οτι απώτερος στόχος, είναι να γίνει διάσημη η εφημερίδα και μετά να την αγοράσει ο Μπόμπολας, όπως το "πρώτο θέμα".
Και με τα χρήματα αυτά, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των πρωην δημοτικών επιχειρήσεων, που χρήματα κάποιων χρωστούνται για πάνω απο τρία χρόνια!
Δεν ξέρω το τρέιλερ του Μάκη με τον Θέμο στη μπανιέρα, ποιοί θα το "παίξουν"!

re είπε...

Ρε συ, Νικο, το δίδυμο που κάνει κουμάντο:Δημαρχος και Προεδρος. Θελει όμως μεγαλη μπανιέρα. Το τζακουζι κανει;

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΑΝ ΙΔΕΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ!!! ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ??? ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣΕΙ Η ΣΤΗΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.....ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΜΜΕΝΟΙ???? ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΔΥΟΜΙΣΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ...ΑΣ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΜΕ....

τζονυ είπε...

αν μια στήλη ονομάζεται "της αντιπολίτευσης" οι υπόλοιπες πως θα ονομάζονται?

Ανώνυμος είπε...

Αν ο Δήμος θέλει ενημέρωση των πολιτών γιατί δεν ενεργοποιεί το ραδιόφωνο;

ΤΟ ΓΕΡΑΚΙ είπε...

KULUVAHATA ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ Δ.Σ.;ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ:Ο Κ...Σ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Β...Ι Η Τ....Α ΘΕΛΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ.ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ;ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ;
ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ;ΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΕΓΙΝΑΝ Η ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ;ΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ;ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ:ΓΙΑ ΤΟ ΩΔΕΙΟ,ΓΙΑ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ,ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ,ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ,ΥΔΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ,ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ Ν Ε Ο Λ Α Ι Α ,ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ,ΑΓΡΟΤΕΣ....;Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΕΝΩ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΡΧΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΕΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ;Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΑΚΙΑ(;)
ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΦΕΤΟΣ κ ΔΗΜΑΡΧΕ;ΑΜ ΤΙ!
ΑΝ ΔΕΝ ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ! ΓΙΑ ΠΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ;;;