Κόνιτσα

20 Μαΐ 2009

Ένα επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο

Ένα επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο ήταν αυτό της Δευτέρας,18-5-2009. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα υπέβαλε η αντιπολίτευση, η οποία είχε και σχετικές εισηγήσεις:
1ο θέμα: Ανάκληση παλιότερης ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. με την οποία παραχωρήθηκε μέρος του οικοπέδου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να χτιστεί το Μέγαρό της.
Η απόφαση αυτή αποδείχτηκε πως είχε παρθεί ερήμην της Πυροσβεστικής, η οποία περιορίζεται αρκετά, με κίνδυνο μελλοντικά να υποβιβαστεί.
(Για το θέμα αυτό είχαμε γράψει στο κείμενο της 29ης Μαρτίου «Ας προσέξουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κόνιτσας».)
Η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν η εξεύρεση νέου οικοπέδου, ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και ανενόχλητα και οι δύο υπηρεσίες.
Ως απάντηση εισέπραξε από πρώην αντιδήμαρχο το εξής: «εσείς δε θέλετε την Αστυνομία. Θέλετε να χαθούν 1700000 ευρώ»!!!
Αν αυτό δεν είναι στρεψοδικία, παραπλάνηση και υπεραπλούστευση τι είναι;
Ο δε Δήμαρχος δήλωσε : «Εγώ και λάθος να κάνω δεν παίρνω πίσω την υπογραφή μου».
Το πόσο επικίνδυνη είναι μια τέτοια τακτική το αφήνω στην κρίση σας.
Τελικά αποδείχτηκε πως τσάμπα έγινε η συζήτηση, γιατί η πλειοψηφία είχε ήδη προαποφασίσει να μη δεχτεί την ανάκληση.

Το 2ο θέμα, το οποίο αφορούσε στη χρηματοδότηση της «Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κόνιτσας» (πρώην Πνευματικό Κέντρο και ΑΔΕΚ) από τα τακτικά έσοδα του Δήμου και η τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού, αναβλήθηκε, καθώς πέρασε η πρόταση της πλειοψηφίας για αναβολή.
Στο μεταξύ παραμένουν απλήρωτοι οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων αυτών. Σημειωτέον ότι κάποιοι έχουν χρόνια να πληρωθούν και οφείλεταιστον καθένα ποσό έως 35000 ευρώ. Εδώ έχει τις ευθύνες της και η προηγούμενη Δημ. Αρχή.

Κατά τη συζήτηση των δύο θεμάτων τα αίματα άναψαν και ακούστηκαν πολλα. Μη περιμένετε να σας τα μεταφέρω όλα, παρακολουθήστε και σεις κανένα Δ.Σ.

14 σχόλια:

re είπε...

Τα καμαρια μας ρε, το ΔΣ της Κονιτσας:
Λαπας Κωστας: Ότι πει ο Θεος
Λάκας Κωστας: Κι εγω οτι πει ο Θεος
Μήτσης Πέτρος: πέστε μου και μενα τι γινετε ρε παιδια
Κίτσιος Σταύρος :ότι πει η μάνα
Σπανος Γιωργος :Κι εγω ότι πει η μανα
Ο Ρόμπολος από φωνη .....
Κοντογιαννης: ο βλάχος κι αν εγέρασε κι έπεσε το μαλί του…
Παρασκευάς:Καλύτερα τα πας στο χορό
Εξάρχου Δήμαρχος: «εγω ειμι τοφως του κοσμου».στενοκέφαλος, σατραπίσκος και ματαιόδοξος
Τσιαλιαμάνης Προεδρος: « κιεγω το φως», με παλιο απωθημένο για εξουσια
Ευαγγέλου Δημ.: Πόντιος Πιλάτος
Εξάρχου Νίκος:Διαβάζει ο Κερασοβίτης, αλλά μέχρι εκει
Γαργάλας: με προφίλ Παπανδρεου και νωθροτητα Καραμανλη
Τσαρουχης: οξυθυμος φαρμακι
Παπαμιχαήλ : Κάτι μεταξυ Δαμανακη και Παπακωστα
Ντινος:κατι μεταξυ αρλουμπας και φιλοσοφου
Καλτσουνης Χρονης:κατι μεταξυ Πάγκαλου και Μανώλη
Καρράς Νικος: που έμπλεξες εσυ ρε παιδακι μου

Τρελοκαμπέρω είπε...

Δημοτικό Συμβούλιο: Κάτι μεταξύ πύργου της Βαβέλ και μπουρδέλου

Re είσαι αποθέωση!

Λύκος Μαύρος και Κακός είπε...

Γιατί η πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18-5-2009 ζήτησε αναβολή σε θέμα που έθεσε η μειοψηφία ( το συγκεκριμένο Δ.Σ. προκλήθηκε μετά από αίτημα της μειοψηφίας) χωρίς να την αφήσει να κάνει πρώτα την εισήγηση; Μήπως οι της πλειψηφίας δεν ήταν έτοιμοι... να ακούσουν... ή είχαν αποφασίσει ήδη ότι δε θέλουν να ακούσουν... Το είδαμε κι αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο Κόνιτσας!!! "και τα καλύτερα έπονται, σε λίγο καιρό θα τρίβετε τα μάτια σας" κατά την προσφυλή ρήση του Δημάρχου.
Ρε που πάνε όλοι αυτοί, ένας υπεύθυνος δεν υπάρχει!!!

ΗΛΙΑΣ είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ. ΕΝΑΣ ΣΩΣΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?

Ανώνυμος είπε...

"Ο δε Δήμαρχος δήλωσε : «Εγώ και λάθος να κάνω δεν παίρνω πίσω την υπογραφή μου»." ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΚΕΙ??? ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ (ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΣ) ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΤΩΡΙΝΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ. ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΚΟΝΙΤΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Ρε την επομενη φορα παρε μια καρεκλα του σκηνοθετη και παρε και κανενα βιντεο...Μου μυριζει ανερχομενη κινηματογραφικη επιτυχια ''Βολεψακηδες και Βιοπαλαιστακηδες''! Παντως ετσι φανταζομαι ολα τα δημοτικα συμβουλεια ανα την ελληνικη επικρατεια, κανα δυο τρεις που να αξιζουν και να πηγαινουν για να προτεινουν και να επιλυσουν και οι υπολοιποι απλα για να μπουν στα πρακτικα...Οι ελληνες αραγε δεν μιλαμε την ιδια γλωσσα? Αλλα ντ' αλλα κυρια μου....

Ρε,το κειμενο σου δεν παιζεται!!!!!

piri-kai-to-xan

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΜΩΔΊΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Νίκος είπε...

Μια έξυπνη ιδέα απο πλευράς προέδρου, θα ήταν να κλείσει το Δημοτικό Συμβούλιο ως τις εκλογές του 2010, μιμούμενος τον καραμανλή με τη βουλή.

Συνέπειες:
- ελάχιστοι θα το πάρουν χαμπάρι
- η αντιπολίτευση θα βγάζει ανακοινώσεις στην πλατεία, με αποτέλεσμα έντονη κοινωνική συνάθροιση στο κέντρο και αύξηση της πώλησης καφέδων στα γύρω μαγαζιά.
- οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα κερδίσουν αρκετές ώρες ύπνου, ενω θα αποφευχθεί η ανάταση των χεριών άρα θα και η μάταιη κατανάλωση θερμίδων.
- θα μειωθεί δραματικά η κατανάλωση ψυχοφαρμάκων.
- θα κλεισουν τα blogs ελείψει υλικού
- θα μειωθούν τα έξοδα του Δήμου, αφού τα φώτα θα είναι κλειστά τις συγκεκριμένες ώρες που θα συνεδρίαζε. 4- 5€, λίγο τό ΄χεις; Μάζευε κι ας ειν΄και ρόγες. Πως θα φτιάξουμε τελεφερίκ αν δεν κόψουμε τις σπατάλες;
- Τον Χωρικό θα τον τρέχουμε στα ψυχιατρεία και ο Κουλουβλαχατα θα ασχολειθεί πιό συστηματικά με την σωτηρία του πλανήτη.

Θα υπάρξει βέβαια ένα ζήτημα με την καθυστέρηση κατασκευής της Ιονίας οδού, αλλά τι να κάνουμε. Θα το αντέξουμε...

Ανώνυμος 1501 είπε...

Μετά τά εποικοδομητικά σας σχόλια
η πλειοψηφία ανέδειξε τόν κ.Ιωάννη
Τσαρούχη εκ νέου στήν θέση τού προέδρου τής λαικής αναπτυξιακής εταιρείας τού Δήμου.
Γιά νά μήν γκρινιάζετε λοιπόν γιά έλλειμα δημοκρατίας στόν Δήμο καί
μάλιστα υπό τήν προεδρία τού κ.Τσαλιαμάνη.

Σπουργογέρακας είπε...

Αποχαιρετισμός στα όπλα
Τα; Μπλογκ είναι ένας σύγχρονος τρόπος ελεύθερης έκφρασης, και εκτός από αυτούς που συμμετέχουν με την γνώμη τους υπάρχουν και οι επισκέπτες που μπορούν να ενημερώνονται και να βλέπουν και μια δεύτερη γνώμη . Τέλος πάντων προάγεται η δημοκρατία και η ελεύθερη και άμεση έκφραση των πολιτών .
Εγώ σταμάτησα να γράφω γιατί εισέπραξα βρισιές για την γνώμη μου
Συνεχίζω να πιστεύω ότι δεν πρέπει να βάζουμε τους επισκέπτες σε ένα αυτοκίνητο και να τους τραβολογάμε (έλα να δεις και αυτό , έχουμε και αυτό έλα να το δεις τρέχα γρήγορα να προλάβεις και εκείνο) νομίζω ότι εσείς οι τουριστικοί πρέπει να εκπαιδεύσετε τον κόσμο ώστε να γίνονται άξιοι κάθε φορά να γνωρίσουν τις ομορφιές ενός τόπου .(σίγουρα δεν θα καταλάβετε τίποτα γιατί θέλει μεγάλη ανάλυση αλλά ελπίζω να νοιώσετε το πνεύμα. Αν μπορώ να το πω απλά διαφωνώ με το «όλα για τους τουρίστες» ) Πιστεύω επίσης ότι στις επόμενες εκλογές ό τόπος πρέπει να ψάξει να βρει υποψήφιους Δημάρχους έξω από αυτούς που προτείνουν τα κόμματα . Οι σημερινοί φερόμενοι υποψήφιοι πρέπει να μείνουν απ΄ έξω .και τέλος το Φυσικό περιβάλλον αν δεν μπορούμε να το αφήσουμε στην ησυχία του τουλάχιστον ας μην προσπαθούμε να το εξωραΐσουμε με μονοπάτια ξενώνες κλπ Νομίζω ότι εδώ εστιάζονται οι κυριότερες διαφορές στις απόψεις μας αλλοίμονο αν συμφωνούσαμε σε όλα .
Αγαπητέ Νίκο ακόμη, ακόμη λέω κι αν έχεις δίκιο σ΄ αυτά που γραφείς (γιατί υπάρχει και το ναι αλλά όμως……) για τους λόγους που κλείνεις το blog η τοπική κοινωνία γίνεται φτωχότερη .
Κάθε κοινωνία έχει τους φάρους της και είτε το θέλεις είτε όχι για την τοπική κοινωνία είσαι φάρος. Οι φάροι πρέπει πάντα να φωτίζουν.

Δεν μπόρεσα να μπω στο nikoskyritsis.blogspot για να το αναρτήσω
Κύριε Νίκο ειμαι σίγουρος ότι θα το διαβάσεις είχα υποχρέωση να τα γράψω
Kuluvahata να με σχωρνάς για την κατάχρηση του χώρου και ευχαριστώ για το βήμα που μου δίνεις .

Σπουργογέρακας είπε...

Το μεγαλείο στον άνθρωπο είναι να αναγνωρίζει τα λάθη του και να τα διορθώνει τα υπόλοιπα θυμίζουν στο «είμαι ένας μικρός θεός και δεν παίρνω τίποτα πίσω» αλλά αυτός που το είπε ήταν συγκάτοικος με τον Μεγάλο Ναπολέοντα

kuluvahata είπε...

Φίλε Σπουργογέρακα, προσπάθησες να πεις πολλά μαζί και ίσως δεν έγινες κατανοητός από όσους δεν γνωρίζουν τη συνέχεια.
Σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου.

Νίκος είπε...

Μας πέθανες ρε Σπουργογέρακα. Δεκαπέντε θέματα μαζί έβαλες.
Ψήλωσα δέκα πόντους μ΄αυτό που έγραψες, αλλά η αλήθεια είναι οτι όχι φάρος δεν είμαι, αλλά με το ζόρι ένα λούξ. Όμως πολλά λουξ μαζί αν μαζευτούμε, κάτι θα κάνουμε.
Το τούνελ πάντως, φαίνεται πως έχει πολύ δρόμο ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα πως ο Περιφεριάρχης διερευνά το θέμα που τίθεται με την ενδεχόμενη συρρίκνωση του χώρου της Πυροσβεστικής, που επιχειρεί ο Δήμος κόνιτσας