Κόνιτσα

31 Μαΐ 2009

Θεριακλήδες του καπνού ντουμανιάστε


Με την ευκαιρία της παγκόσμιας μέρας κατά του καπνίσματος, 31 Μαΐου,
θεριακλήδες του καπνού ντουμανιάστε, γιατί από 1ης Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η υγειονομική διάταξη για την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, υπηρεσίες, μεταφορικά μέσα και μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Ο νόμος βέβαια που επιβάλει το μέτρο έχει παράθυρο. Παραθυράρα θα έλεγα, αφού σε μπαράκια, εστιατόρια, καφενεία κ.α. κάτω των 70 m2 το τσιγάρο επιτρέπεται. Αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι κάνει, βρε παιδί μου, ο Έλληνας νομοθέτης για να τους βολέψει όλους και να μη χάσει η κυβέρνηση ψήφους ενόψει μάλιστα εκλογών.
Έτσι σε μαγαζιά ως 70 m2 θα καπνίζουμε. Σε μαγαζιά όμως 80 m2 δε θα καπνίζουμε. Όσοι διαθέτουν, ας πούμε, 140 m2 θα προσπαθήσουν να φτιάξουν 2 μαγαζιά. Όλα αυτά και πολλά άλλα, που μάλλον θα προκύψουν, δημιουργούν και αθέμιτο ανταγωνισμό.

Επί πλέον, επειδή εμείς οι Έλληνες δεν κόβουμε εύκολα τις κακές συνήθειες, οι αυλές, τα μπαλκόνια, τα πεζοδρόμια θα είναι τα μεγάλα υπαίθρια τασάκια.
Πού είσαι Πατακέ να μαζεύεις γόπες!
Για να παρηγοριέστε, όσοι επιμένετε στο κάπνισμα στους κλειστούς χώρους, υπάρχουν κάποια ηλεκτρονικά τσιγάρα που τα ρουφάς και ευχαριστιέσαι!
Τι καπνός τι υδρατμός!

Για να λέμε όμως και του στραβού το δίκιο, έστω και προβληματική, η εφαρμογή του μέτρου είναι ευεργετική. Συμβάλλει στην υγεία καπνιζόντων και μη, γιατί προβλέπεται να μειωθεί η πώληση των τσιγάρων, όπως συνέβη και στις άλλες χώρες.

6 σχόλια:

ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ είπε...

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΣ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Η ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΙΓΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΗΞΕΡΟΣ.
"ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ" "ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ"
ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΜΕ ΤΗ ΡΗΓΑΝΗ

kuluvahata είπε...

Δεν έχεις καθόλου άδικο.Το έσκασαν από την Ελλάδα Καραβέλας και Χριστοφοράκος με τις ευλογίες υπουργών, όπως όλα δείχνουν.

ΛΥΚΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΣ είπε...

Μη πάτε μακριά την πολιτική μαφία μπορείτε να τη δείτε και στην περιοχή μας. Μαθαίνω ότι στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρένων Κόνιτσας για να καλύψουν τις ανάγκες φιλοξενίας των αλλοδαπών (άλλο κομμάτι αυτό που κανείς μας δεν ασχολήθηκε) προσέλαβαν προσωπικό λαμβάνοντας υπόψη μόνο ένα βιογραφικό!!! Αν είναι δυνατό στο 2009 να γίνονται προσλήψεις με αυτό τον τρόπο. Ωραίοι όμως οι της "Δεξιάς", όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ στηρίζαν και φώναζαν να εφαρμόζεται ο ΑΣΕΠ τώρα που βρίσκονται στην κυβέρνηση, πιστοί στη διατήρηση των "εθίμων" εφαρμόζουν παραδοσιακές μεθόδους επιλογής προσωπικού "αν έχεις μπάρμπα στην κορώνη" που λέγαμε παλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΛΥΚΕ ΜΑΥΡΕ ΚΑΙ ΚΑΚΕ, ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΝΟΤΑΝΕ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ. ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΜΠΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ, ΜΠΑΙΝΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑΜΑΔΕΣ ΜΗ ΜΑΣ ΤΑ ΘΥΜΙΖΕΙΣ.ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΙΣ.

ΑΣΕΠ είπε...

ΓΙΑ ΠΕΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ 96 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΤΟ ΑΣΕΠ;

ΑΚΡΙΤΑΣ είπε...

Κυριε κακέ λύκε,ελπίζω όταν το πασόκ κυβερνήσει ξανά να διατηρήσειτον τρόπο προσλήψεων της νέας Δημοκρατίας μέσω συνεντεύξεων γνωριμιών και παρεμβάσεων.και να αφήσει τα μπανταλά περί Α.Σ.Ε.Π,νόμους Πεπονή,μορίων καικοινωνικών κριτηρίων κτλ.