Κόνιτσα

15 Οκτ 2009

Ενέργεια και κλιματικές αλλαγές


Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 11 το βράδυ από τον Σκάι θα παρουσιαστεί ένας μεγάλος τηλεοπτικός διάλογος για το περιβάλλον, την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που θα γίνει το Δεκέμβριο, στην Κοπεγχάγη.

Της πολύ σημαντικής αυτής συζήτησης Θα προηγηθεί στις 9 η ταινία Home, ένα ντοκιμαντέρ που έγινε παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός.

Μην τα χάσουμε αφορούν στη ζωή μας.

10 σχόλια:

Νίκος είπε...

Αυτή την ταινία-ντοκυμαντέρ, το HOME, όποιος δεν την είδε πραγματικά έχασε. Δεν είναι μόνο η άψογη και κατανοητή προσέγγιση των προβλημάτων του πλανήτη και το ότι αντιλαμβάνεσαι γιατί "είναι πολύ αργά να είμαστε απαισιόδοξοι".
Είναι και η μεγάλη της αξία ως σκηνοθεσία και φωτογραφία. Απίστευτο πραγματικά. Μπορείτε να το δείτε στο διαδίκτυο αλλά δεν θυμάμαι την διεύθυνση.

kuluvahata είπε...

Θαυμάσιο το ντοκυμαντερ. Το ΚΠΕ θα μεριμνήσει να το έχει. Μπορεί να οργανωθεί μια προβολή και συζήτηση, άν υπάρξει ενδιαφέρον.
Στείλτε τους ένα σήμα ενδιαφέροντος.

Μέσα στην προσπάθεια που κάνει το ΚΠΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας, εντάσσεται και η ημερίδα που θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου 2009 με θέμα:
«ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

Ανώνυμος είπε...

ρε παιδιά τι γίνεται?τα blogs μετά από τόση συμμετοχή κατάντησαν κουβέντα μεταξύ τριών?τι κάνουμε οι άλλοι.ίσα ίσα τώρα τα θέματα που θίγονται είναι ενδιαφέροντα και σηκώνουν κουβέντα.

Ανώνυμος είπε...

αφου ο δημος δεν κάνει τις ενημερώσεις των πολιτών για τα ευρωπαικα προγραμματα τις κανει το περιβαλλοντικό Κεντρο. τι να πεις;

Ανώνυμος είπε...

Auto mou thimizi to "Thelo na gino beziris sti thesi tou beziri" ...

ΚΠΕ είπε...

σου χαρίζουμε τη θέση του βεζύρη

kuluvahata είπε...

Σήμερα το απόγευμα στις 7 έχει Δημ. Συμβούλιο. Αφού λέμε πως ενδιαφερόμαστε για τα κοινά και επειδή παίρνονται ερήμην των πολιτών, σημαντικές αποφάσεις, ας παρευρεθούμε.
Όχι για τίποτε άλλο, αφού ο λόγος δε μας δίνεται, τουλάχιστον για να είμαστε ενήμεροι του τι συμβαίνει.

Λόλα είπε...

Αγαπητέ -ή ΚΠΕ, μιλάς μόνο για σένα ή εκπροσωπείς το ΚΠΕ;

Ανώνυμος είπε...

Στο Αηδονοχώρι δεν βλέπουμε ουτε ΕΡΤ1. Μετα τις τελευταιες βροχες κοπήκανε και τα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια. Στον κεντρικό δρόμο (απο την πλατεία προς τον κάτω μαχαλά) δεν υπάρχει φωτισμος εδω και δύο μήνες Απο τις τρεις λάμπες οι δύο ανάβουνε οταν φυσάει δυνατά (υπάρχει πρόβλημα στο ντουϊ) και στην τρίτη επειδη είναι λίγο δύσκολο δεν αλλάζουνε λάμπα. Ο΄δήμαρχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι παρόλες τις ενοχλήσεις μας, κυριολεκτικά μας εχουνε γράψει στα παλια τους τα παπούτσια. Για μας που δεν εχουμε καμία ενημέρωση τα υπόλοιπα είναι δυστυχως πολυτελεια

kuluvahata είπε...

Δεν έχεις άδικο, φίλε ανώνυμε. Δυστυχώς όσοι έχουν την εξουσία πιστεύουν πως δικαιώνονται με προτάσεις για μεγάλα έργα. Η καθημερινότητα η δική μας είναι ψιλά γράμματα γι αυτούς.