Κόνιτσα

11 Οκτ 2009

Το διαδίκτυο και η επιλογή των Ειδικών και Γενικών Γραμματέων

Κάτι εντελώς νέο για τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει τους νέους ειδικούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών. Σε λιγότερες από 24 ώρες, από το βράδυ της Πέμπτης ως αργά το απόγευμα της Παρασκευής, είχαν υποβληθεί στο www.opengov.gr, περίπου 3.000 βιογραφικά. Αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5000 ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, στις 13 Οκτωβρίου.
Όπως αναγράφεται στον Τύπο «η ανταπόκριση ξάφνιασε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες των συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου. Στο πρωθυπουργικό γραφείο μάλιστα ελπίζουν ότι με την πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αρχίσει το ξεθεμελίωμα του κομματικού κράτους που είναι συνδεδεμένο με τις πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι, την αδιαφάνεια και εν τέλει τη διαφθορά».

‘Οπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα, «στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη που έχει τα απαιτούμενα προσόντα, το ήθος και τη διάθεση να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από μια τέτοια θέση ευθύνης».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό».

Δηλαδή, όταν ο Γ. Παπανδρέου έλεγε στους κoμματάρχες να μη τρέξουν να ράψουν κουστούμι, φαίνεται ότι το εννοούσε.
Ίδωμεν

6 σχόλια:

δύσπιστος είπε...

Αν η διαδικασια με το διαδίκτυο και τα βιογραφικα λειτουργησει ως άλλοθι αξιοκρατιας, δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα για το ΠΑΣΟΚ κουλουβαχατα.

Νίκος Κυρίτσης είπε...

Να το κάνουν και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Κόνιτσας για την επιλογή των υποψήφιων συμβούλων.
Αλλά μάλλον δεν θα καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός, γιατί οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν υπολογιστή!

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι κακή ιδέα

chorikos είπε...

Καλή η θεωρία και οι εντυπώσεις αλλά πρακτικά νομίζω πως δεν είναι σωστή η διαδικασία.Όπως σε ένα εστιατόριο το αφεντικό θα διαλέξει τον μάγειρα που θα του αποδώσει καλύτερα,έτσι και ένας υπουργός θα ήθελε έναν π.χ Περιφερειάρχη που θα "ταιριάζουν τα χνώτα τους" για να παράγουν έργο.Ίσως η λύση του Παπανδρέου να είναι μια μεταβατική κατάσταση για να επιλέγονται κάποια στιγμή για τέτοιες θέσεις όντως οι καταλληλότεροι.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις πως κάποιοι κομματάρχες και πολιτευόμενοι στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονταν να πάρουν θώκους σε Υπουργεία και Περιφέρειες χωρίς να έχουν τα προσόντα;
Τώρα τους κόπηκε η φόρα

kuluvahata είπε...

Σήμερα το απόγευμα στις 7 έχει Δημ. Συμβούλιο. Αφού λέμε πως ενδιαφερόμαστε για τα κοινά και επειδή παίρνονται ερήμην των πολιτών, σημαντικές αποφάσεις, ας παρευρεθούμε.
Όχι για τίποτε άλλο, αφού ο λόγος δε μας δίνεται, τουλάχιστον για να είμαστε ενήμεροι του τι συμβαίνει.