Κόνιτσα

1 Νοε 2009

Μόλις προφταίνετε...

Συνήθως μερικούς μήνες πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, ακολουθούμενοι από υποψηφίους συμβούλους και φίλους, επισκέπτονται τα καφενεία της πόλης και των χωριών. Κερνούν τσίπουρα, δίνουν το χέρι σε όλους. Χτυπούν φιλικά στην πλάτη τον ψηφοφόρο. Εκφωνούν κάποιο στομφώδη λόγο. Καταφεύγουν στην παλιά και δοκιμασμένη μέθοδο των υποσχέσεων.
Της φωτισμένης ομιλίας συνήθως ακολουθούν κάποιες ερωτήσεις και απαντήσεις. Κουβέντα να γίνεται δηλαδή.
Όλα αυτά έχουν ως στόχο να επιβάλουν την παρουσία των υποψηφίων, να πείσουν τους πολίτες για την καταλληλότητά τους και να αποσπάσουν την ψήφο τους.
Η ίδια παλαιοπολιτική αντίληψη και συμπεριφορά αναπαράγεται χρόνια και πολύ φοβούμαι ότι θα επαναληφθεί και στις επόμενες δημ. εκλογές, παρά το αίτημα των καιρών για πολιτικούς με νέο ήθος και διαφορετικό προφίλ.

Περιμένουμε πολιτικούς που θα επικοινωνήσουν από πολύ νωρίς με τις κοινωνικές ομάδες, όχι για να εκφωνήσουν λόγους, αλλά για να ακούσουν. Να αφήσουν επιτέλους οι πολιτικοί τους πολίτες να μιλήσουν για να εκφράσουν τις αγωνίες τους, τις προσδοκίες τους, να περιγράψουν τα προβλήματά τους, να διατυπώσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι να αξιοποιήσουν και να αποτυπώσουν στα προγράμματά τους τη γνώση που αποκόμισαν από την επαφή με τους πολίτες.
Και βέβαια, όταν με το καλό θα διαχειριστούν την τύχη του τόπου, να αποδείξουν ότι εννοούσαν όσα έλεγαν.
Υποψήφιοι μόλις που προφταίνετε την ουσιαστική επικοινωνία.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

συντοπίτης είπε...

Μια απο τα ιδια θα δουμε να είστε σιγουροι.

Σπουργογέρακας είπε...

Θα συμφωνήσω με το εδώ είναι βαλκάνια . Πολλοί από τους συμπολίτες μας τοποθετούν εκεί ακριβώς το μέτρο της ικανότητας των υποψηφίων .
Πιστεύετε ότι αν ένας υποψήφιος δεν περάσει από τις πιάτσες να κεράσει υπάρχει πιθανότητα να βγει. Είναι και αυτό μια από τις ΝΕΟΕλληνικές στρεβλώσεις οι μηχανισμοί και ο αέρας είναι αυτά που βγάζουν προς το παρόν. Έτσι νομίζω καλό είναι ακόμα και ανάμεσα στα ούζα να μας λεν και το πώς θα μας κυβερνήσουν για να μην μας πιάνουν και κορόιδα μετά. .