Κόνιτσα

1 Δεκ 2009

Η Κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας (ΚΠΕ) υλοποιεί από 11 ως 13 Δεκεμβρίου σεμινάριο με θέμα: «Κλιματική Αλλαγή, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση». Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ αλλά και στην τοπική κοινωνία.
Εισηγητές είναι μεταξύ των άλλων ο κ. Απ. Κατσίκης, καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών, εκπρόσωπος του WWF Ελλάς, του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του ΙΓΜΕ, του ΟΣΚ κ.α.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παρουσία του κ. Τσουκαλά, Προέδρου της Κοινότητας Ανάβρας Μαγνησίας. Ως γνωστό η κοινότητα αυτή είναι πρότυπο ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον. Έχει αιολικό πάρκο, κατασκευάζει μικρό υδροηλεκτρικό, και εκπονεί πρόγραμμα τηλεθέρμανσης αξιοποιώντας τη βιομάζα από τις κοπριές των ζώων, τα ξερά φύλλα και τα άχυρα. Το χωριό τα τελευταία 15 χρόνια διπλασίασε τον πληθυσμό του. Δεν υπάρχει κανείς άνεργος. Απολαμβανουν υψηλό επίπεδο ζωής. Το πώς το κατάφεραν θα μας το πει ο κ. Τσουκαλάς.
Ας μη χάσουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε. Καλό θα ήταν να ενημερωθούν και οι τοπικοί μας άρχοντες.Πολλά μπορούν να γίνουν με καλές προτάσεις, αξιοποίηση των φυσικών πόρων, αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και σεβασμό στο περιβάλλον.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι διασταυρωμένες οι πηγές σου Kuluvahata; Γιατί τις ημέρες που αναφέρεις ο πρόεδρος έχει άλλες ανειλημμένες υποχρεώσεις καθώς κ η υπεύθυνη του ΚΠΕ μάλλον προς νοτιά θα ταξιδεύει.

Σπουργογέρακας είπε...

Μπράβο στο ΚΠΕ παρατηρώ ότι κάνει δουλειά βρέξει –χιονίσει και καλή δουλειά

Ανώνυμος είπε...

Η σιωπή του Kuluvahata επιβεβαιώνει την "μη ορθή" ενημέρωση. Μην αναζητήσετε πρόεδρο ή υπεύθυνη στο σεμινάριο.

Σπουργογέρακας είπε...

Μίλα και εσύ ρε Κουλουβάχατα

kuluvahata είπε...

Οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες. Απουσίες δεν υπάρχουν. Ο Πρόεδρος θα είναι την Παρασκευή στο ΚΠΕ Καστοριάς και το Σάββατο στο ΚΠΕ Κόνιτσας.
Αν προκύψει κάποια αλλαγή θα σας ενημερώσω.
Ανεξάρτητα όμως από τον Πρόεδρο της Ανάβρας, το σεμινάριο έχει πολλούς και πολύ αξιόλογους εισηγητές.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μία ευκαιρία γιατί εκτός απο την ενδιαφέρουσα ενημέρωση, να καταλάβουμε τι ..... διοικούν τον Δήμο μας και να σταματήσουμε επιτέλους να κάνουμε το ιδιο λάθος στις δημοτικες εκλογές.

Κατερίνα Τσούβαλη είπε...

Κρίμα που ο δήμαρχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, εκτός λίγων εξαιρέσεων, και οι πολίτες της Κόνιτσας έχασαν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν από τον ίδιο τον πρόεδρο της Ανάβρας Μαγνησίας, κ. Τσουκαλά, πώς αναμορφώνεται και προοδεύει ένας τόπος. Το θαύμα της Ανάβρας έγινε με πολλή θέληση, πολλή δουλειά, εντιμότητα και ανοιχτό μυαλό.