Κόνιτσα

19 Οκτ 2009

Τα ενδιαφέροντα στο Δημ. Συμβούλιο της Δευτέρας

Δύο καινοτομίες είχε το αποψινό Δημοτικό συμβούλιο:
1. Έγινε στην ανακαινισμένη αίθουσα των συνεδριάσεων, στον όροφο του Δημαρχείου, εκεί που ήταν η βιβλιοθήκη. Καλή η αίθουσα αλλά μικρή. Ε! να μη χωράει και πολλούς…
2. Η διαφωνία μεταξύ Κοντογιάννη και του δίδυμου (Δήμαρχος,Τσιαλιαμάνης). Απροκάλυπτη λοιπόν η ρήξη. Μάλλον ο Χαρίλαος πάει για επικεφαλής της Δημ. παράταξης της Ν.Δ. στις επόμενες Δημ. Εκλογές. Τι να σου κάνει η Κόνιτσα, Χαρίλαε, έπρεπε να πας την προηγούμενη φορά.
Αφήνω τα περισσότερα για το θέμα, γιατί είμαι σίγουρος πως θα το πιάσει ο Ν. Κυρίτσης στο δικό του blog.

Το πολύ ενδιαφέρον της αποψινής συνεδρίασης ήταν η παρουσίαση της μελέτης που εκπόνησε η εταιρεία «Ηπειρος» για την προστασία και την ανάπτυξη της περιοχής από το Νεστόριο, Γράμμο, Σαραντάπορο, κάμπο Κόνιτσας ως το Πωγώνι, συνολ. έκτασης 1400 km2
H περιοχή Νεστόριο, Γράμμος, Σαραντάπορος, Κερασοβίτικος θα αποτελέσει το Εθνικό Πάρκο Γράμμου.
Η περιοχή Πωγωνίου, κάμπου Κόνιτσας ως Καβάσιλα θα αποτελέσει Περιοχή Οικοανάπτυξης.
Η μελέτη, που αξιοποιεί ευρωπαϊκά προγράμματα, σήμερα παρουσιάστηκε κατ΄αρχήν. Η Δημοτική αρχή και οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις, που θα μπορούν να ενσωματωθούν στη μελέτη.

Πολύ καλό για τον τόπο, γιατί έτσι δημιουργούνται δύο πάρκα προστασίας και ανάπτυξης, κάτι που είναι χρόνια ζητούμενο.
Αρκεί να μη μείνουμε στις μελέτες.

15 Οκτ 2009

Ενέργεια και κλιματικές αλλαγές


Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 11 το βράδυ από τον Σκάι θα παρουσιαστεί ένας μεγάλος τηλεοπτικός διάλογος για το περιβάλλον, την ενέργεια και τις κλιματικές αλλαγές, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα που θα γίνει το Δεκέμβριο, στην Κοπεγχάγη.

Της πολύ σημαντικής αυτής συζήτησης Θα προηγηθεί στις 9 η ταινία Home, ένα ντοκιμαντέρ που έγινε παγκόσμιο κινηματογραφικό γεγονός.

Μην τα χάσουμε αφορούν στη ζωή μας.

11 Οκτ 2009

Το διαδίκτυο και η επιλογή των Ειδικών και Γενικών Γραμματέων

Κάτι εντελώς νέο για τα ελληνικά δεδομένα αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο η νέα κυβέρνηση θα επιλέξει τους νέους ειδικούς και γενικούς γραμματείς των υπουργείων και τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών. Σε λιγότερες από 24 ώρες, από το βράδυ της Πέμπτης ως αργά το απόγευμα της Παρασκευής, είχαν υποβληθεί στο www.opengov.gr, περίπου 3.000 βιογραφικά. Αναμένεται να ξεπεράσουν τα 5000 ως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους, στις 13 Οκτωβρίου.
Όπως αναγράφεται στον Τύπο «η ανταπόκριση ξάφνιασε το Μέγαρο Μαξίμου καθώς υπερέβη κατά πολύ τις προσδοκίες των συνεργατών του κ. Γ. Παπανδρέου. Στο πρωθυπουργικό γραφείο μάλιστα ελπίζουν ότι με την πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αρχίσει το ξεθεμελίωμα του κομματικού κράτους που είναι συνδεδεμένο με τις πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι, την αδιαφάνεια και εν τέλει τη διαφθορά».

‘Οπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα, «στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον κάθε πολίτη που έχει τα απαιτούμενα προσόντα, το ήθος και τη διάθεση να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συμβολή του στην επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από μια τέτοια θέση ευθύνης».

Ακόμη, επισημαίνεται ότι «θα ακολουθήσουν σταδιακά ανάλογες διαδικασίες και για τις υπόλοιπες θέσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπου αυτό είναι δυνατό».

Δηλαδή, όταν ο Γ. Παπανδρέου έλεγε στους κoμματάρχες να μη τρέξουν να ράψουν κουστούμι, φαίνεται ότι το εννοούσε.
Ίδωμεν