Κόνιτσα

9 Μαρ 2010

Η Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας χτες, 8 Μαρτίου. Η μέρα καθιερώθηκε σε ανάμνηση της απεργίας των γυναικών, στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη, με αίτημα την ίση αμοιβή με τους άνδρες. Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα, αλλά άνοιξε ο δρόμος για ίσα δικαιώματα των δύο φύλων στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον, γιατί στον υπόλοιπο κόσμο η θέση της γυναίκας εξακολουθεί να είναι κατά πολύ υποδεέστερη των ανδρών. Για παράδειγμα αναφέρουμε τα όσα συνέβησαν χτες στην Τουρκία. Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας διέλυσαν βίαια μια συγκέντρωση που οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Συνέλαβαν 59 άτομα, εκ των οποίων 29 γυναίκες, γιατί τόλμησαν να διαδηλώσουν με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας της γυναίκας.

Στη χώρα μας η γυναίκα βγήκε στην παραγωγή, διεκδίκησε και πέτυχε νομικά την ισοτιμία. Συνδυάζει εργασία και οικογένεια με πολύ προσωπικό μόχθο.
Παρόλο όμως που απέκτησε υψηλά στάνταρ στο επίπεδο της μόρφωσης ( τα πανεπιστήμια κατακλύζονται από γυναίκες), παρόλο που δείχνει επιμέλεια και εργατικότητα, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ πίσω σε σχέση με τους άνδρες στις διευθυντικές θέσεις, στα βουλευτικά έδρανα, στα έδρανα της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, της Τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.

Γιατί άραγε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΤΕς ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

kuluvahata είπε...

Οι σόμπες, φίλε, γιατί οι γάτες γυρίζουν. Συνέχισε καλά το πας.

Π.Γ. είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Η Δημοτική Επιχείρηση «Σχολές Εκπαίδευσης Κόνιτσας» (Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας), από την σύστασή της, αποτελούσε μια δραστηριότητα που ένωνε τους πολίτες και έδινε προοπτική για τον Τόπο.

Με τα καμώματα της Δημοτικής Αρχής, κινδυνεύει η λειτουργία της Σχολής να γίνει «το μήλο της έριδος» για την κοινωνία.

Το παλαιό Δ.Σ. της Σχολής βρίσκεται στα Δικαστήρια και το νέο Δ.Σ. λειτουργεί υπό πλήρη αποσύνθεση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις και οι όποιες αποφάσεις να δημιουργούν ρήγματα στη συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας.

Καταγγέλλουμε στον Κονιτσιώτικο λαό, την αυθαίρετη και άδικη κίνηση της Σχολής να προβαίνει σε απ’ευθείας αναθέσεις προμηθειών, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας και αφήνοντας εκτός διαγωνισμού την τοπική αγορά, σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής κρίσης που κτυπά πιο έντονα την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, που είναι και Πρόεδρος της Σχολής, έστω και την τελευταία στιγμή, να αναλογιστεί τις τεράστιες ευθύνες του, για αυτή την πρακτική και να προβεί στα δέοντα, για την καλύτερη λειτουργία της Σχολής, σε όφελος πάντα της τοπικής κοινωνίας, η οποία τον εξέλεξε για να την υπηρετεί.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΌΝΙΤΣΑΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΥΡΙΕ ΓΑΡΓΑΛΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΝΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ?
ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ.
ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.

re είπε...

Ρε σεις, τουτος ο δήμαρχος ξεπερασε ακομα και τον Χατζηεφραιμίδη στις αυθαιρεσιες και στις αναθεσεις...