Κόνιτσα

6 Απρ 2010

Σβησθείσης της λυχνίας...

Κάποτε ο νυν Δήμαρχος Αθηναίων, Κακλαμάνης, πριν πάρει θώκους και αξιώματα, είχε πει: «Οι πολιτικοί δεν καταλαβαίνουν τα ποτάμια των δακρύων του λαού, γιατί μέσα σ’αυτά δεν υπάρχουν τα δικά τους δάκρυα». Το θυμήθηκα σήμερα με την περιπέτεια της υγείας του υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, οποίος ταλαιπωρήθηκε μεταφερόμενος από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ελλείψει λυχνίας για τη λειτουργία αξονικού τομογράφου.

Βέβαια σεβόμαστε τον άνθρωπο που περνά δύσκολες μέρες και επιθυμούμε τη γρήγορη ανάρρωσή του. Δε μπορούμε όμως να μη σκεφτούμε πως αυτό που έζησε ο υπουργός, το ζουν καθημερινά χιλιάδες απλοί πολίτες στα δημόσια νοσοκομεία. Όμως το βίωμα είναι η καλύτερη πηγή εμπειρίας και γνώσης.

Ας ελπίσουμε πως κάτι καλό θα βγει από την περιπέτεια του υπουργού και ίσως βελτιωθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία, όπου βασιλεύει το φακελάκι, οι τεράστιες ελλείψεις από τη μια και οι τεράστιες σπατάλες υλικών και δημοσίου χρήματος από την άλλη. Οι ειδικοί λένε πως η κακοδιαχείριση και οι σπατάλες στον τομέα της υγείας ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για τη σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.
Όλα αυτά είναι γνωστά σε όλους. Το θέμα είναι αν το αρμόδιο υπουργείο κάνει επιτέλους κάτι. Αν περάσει από τα ωραία λόγια της Υπουργού Υγείας στα έργα.

14 σχόλια:

Νίκος Κυρίτσης είπε...

Μήπως αυτή λεγόταν Ξυνογιαννακοπούλου και τ΄άλλαξε;

Ανώνυμος είπε...

Πριν από λίγες μέρες χρειάστηκε να περιμένω στα εξωτερικά ιατρεία στο Νοσοκομείο της Δουρούτης από τις 8 το πρωί, ως τις 3 και μισή το απόγευμα για να με δεχτεί ο γιατρός. Πως θα ένοιωθε ένας υπουργός στη θεση μου; Ή πως θα ένοιωθε αν έτρεχε με το παιδί του αγκαλιά και έβρισκε κλειστές πόρτες;

ΒΟΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Δεν δινω φακελακι
Δεν δινεις φακελακι
Δεν δινει φακελακι
Ποτε θα το χωνεψουμε επιτελους?

kuluvahata είπε...

Δυστυχώς Β. Γιάννα πολύς κόσμος στροβιλίζεται μέσα σε φαύλους κύκλους. Οι άνθρωποι πιστεύουν πως δίνοντας φακελάκι, εξασφαλίζουν το θετικό αποτέλεσμα. Κάτι σαν το τάμα στον αγιο δηλαδή. Άιντε να βρεις άκρη.

ΒΟΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Δεν εχω την απαιτηση να αλλαξει νοοτροπια ο 70χρονος
Σαραντα πεντε κατασκευαστες συνειδησεως αυτο προτεινουν
Αυτους ξερουμε,αυτους εμπιστευομαστε
Περιμενω εναν,δυο εστω τρεις να το κανουν ηθελημενα,εσκεμενα
Θα πεις,ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη
Αλλα οπως λενε και οι φιλοι μας,οι Αμερικανοι
ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Ένας πολίτης είπε...

Άσχετο με το θεμα αλλά θα το καταθέσω.

Είναι γνωστο πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο για την προβολη της Επαρχίας Κόνιτσας, το οποίο είχε αναλάβει η Εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Οι Δήμοι και οι κοινότητες πήραν αρκετά αντίτυπα.

Θυμάστε που είχε τεθεί θέμα για το πώς θα διατεθούν τα βιβλία και να μην κατασπαταληθούν στους "ημετέρους";
Λοιπόν ο Δήμαρχος Κόνιτσας έχει αρκετά από αυτά στο ξενοδοχείο του και τα μοιράζει στους πελάτες του.

Αυτό είναι και θράσος και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Σπουργογέρακας είπε...

Πιστεύω ότι μέσω του Δήμου όλοι έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω του Δήμου . Δηλαδή αν πας και ζητήσεις κανείς δεν θα σου πει όχι. Μην περιμένετε να βγουν στο δρόμο ντελάληδες και να σας παρακαλούν πάρτε τα καλά φυλλάδια. Το λογικό είναι ότι όποιος τα χρειάζεται να τα ζητάει, και τα ξενοδοχεία είναι καλό μέρος για να διαθέτονται.. Και κάτι ακόμα δεν έχω ανταμώσει ούτε ένα γιατρό (σαν φίλος, γνωστός, πελάτης) χωρίς πάρα πολλά μαύρα, και πάρα πολλά γκρίζα

Σπουργογέρακας είπε...

Δυστυχώς κουλουβάχατα το φακελάκι μετέτρεψε το «έλα σε τρεις μήνες να δούμε» σε «έλα μεθαύριο να το βάλουμε μπροστά»

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ή ευτυχώς με το φακελάκι εξυπηρετούμαστε γρήγορα και με επιτυχία,επίσης στο τέλος λέμε και ευχαριστώ. Κακά τα ψέμματα, είναι καλά να μην μπλέξεις με νοσοκομεία.

Ανώνυμος είπε...

στο Δήμο που ρώτησα δεν ξέρει κανένας για αυτά τα φυλλάδια.Μην παιρνεις τιποτε σαν δεδομενο σπουργογερακα

Ανώνυμος είπε...

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝ ΟΧΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΕΦΑΛΗ

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος έπραξε για άλλη μία φορά το καθήκον του !
Αν δεν μοιράσει ο ίδιος ο Δήμαρχος τα φυλλάδια στο ξενοδοχείο του , θα μείνουν παραπεταμένα σε καμιά γωνιά στο Δημαρχείο , και θα σκονίζονται εκεί για χρόνια...

Έτσι, αποφάσησε να τα αξιοποιήσει όπως όφειλε, προς καλή μας τύχη, γιατί αυτός νοιάζεται για τον τουρισμό, την ανάπτυξη και την ευμερία του τόπου.

Ευτυχώς που ο Δήμαρχός μας έχει ξενοδοχείο, και επιτέλους ξεκίνησε το έργο που όλοι περιμέναμε τόσα χρόνια: το πεζοδρόμιο από την είσοδο της πόλης μέχρι το ξενοδοχείο του!
Ευτυχώς που γίνεται ο δρόμος από την Μητρόπολη και πάνω "αεροδιάδρομος", γιατί τώρα με την ολοκλήρωση της Εγνατίας η κίνηση προς τα χωριά του Σμόλικα έχει αυξηθεί και δημιουργούνται ουρές χιλιομέτρων!
Ευτυχώς που ο Δήμαρχος μας έχει Ξενοδοχείο στην Πάνω Κόνιτσα, αλλά να του δώσει ο Θεός λεφτά να κάνει και ένα στην Κάτω Κόνιτσα , μπας και ρίξει και κει κανα φράγκο!
Να ταν όλοι οι Δήμαρχοι του κόσμου σαν τον δίκό μας... αυτό έχω μόνο να πω...
Η ανώνυμη..

Ανώνυμος είπε...

Αν υπάρχουν αυτά τα βιβλία και τα φυλλάδια εν τέλη, που κανείς μας δεν τα έχει δει (και οι κακές γλώσσες λένε ότι τα έχουν δει μόνον οι πελάτες του Konitsa Mountain Resort), η θέση τους είναι σε κάποιο τουριστικό περίπτερο ενημέρωσης επισκεπτών , σε εκθέσεις διαφήμισης της περιοχής, στα σχολεία, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στα βιβλιοπωλεία, σε όλες τις επιχειρήσεις της Κόνιτσας, έστω από ένα για δανεισμό και ενημέρωση. Σίγουρα πάντως δεν είναι προς πώληση, ούτε δωρίζονται πακέτο με 5 διανυκτερεύσεις και ένα σπα... Οπότε οι κακές γλώσσες πρέπει να το επισημάνουν στον "κακό" Δήμαρχο και να τα επιστρέψει εκεί που ανήκουν.