Κόνιτσα

18 Μαΐ 2010

Ακούσαμε και κάτι καλό

Ο σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ανακοίνωσε πως δε θα παραστεί στο Φεστιβάλ των Καννών 2010 για την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, "Σοσιαλισμός". Με την πράξη του αυτή αντιδρά σε όσα παιχνίδια παίζονται σε βάρος της Ελλάδας, με αφορμή την κρίση.
Η επίκληση του Γκοντάρ στην ελληνική κρίση, για μία ακόμη φορά, μετά τη συνέντευξή του στο περιοδικό Les Inrockuptibles, φανερώνει το ενδιαφέρον του για την περίπτωση της Ελλάδας και την άμεση σύνδεσή του με το θέμα της ταινίας του.
Ο Γκοντάρ μεταξύ άλλων τονίζει πως όλη η ανθρωπότητα θα έπρεπε να πληρώνει πνευματικά δικαιώματα στην Ελλλάδα, γιατί σε αυτή γεννήθηκε η φιλοσοφία, η δημοκρατία, οι επιστήμες, οι τέχνες.

Μέσα σε όλη αυτή τη μαυρίλα ακούσαμε και κάτι καλό. Ας είναι καλά οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τωρα πες μας τι σχεση έχουμε εμεις με αυτούς.ας έρθει να ζήσει ενα μήνα εδώ αυτός ο γκονταρ και να δούμε τι ποιημα θα πει μετα.

kuluvahata είπε...

Δεν έχεις άδικο, εδώ που τα λέμε.
Μια περηφάνια όμως την κουβαλάμε.
Να σου πω όμως και το άλλο:Δεν είναι όλοι οι Έλληνες λαμόγια, απατεώνες, φοροφυγάδες, τεμπέληδες και ό,τι άλλο μας σέρνουν οι...Ευρωπαίοι.

ΒΟΡΕΙΑ ΓΙΑΝΝΑ είπε...

Σοσιαλισμος
Ωραιος τιτλος για, ταινια,κωμικοτραγικος και εξαιρετικα ειρωνικος.
Αν δεις φιλμ του Γκονταρ,ο Αγγελοπουλος σου φαινεται Αλικη στο Ναυτικο.
Ο ανθρωπος ειναι πολυ μπροστα απο την εποχη του,αν και 80 χρονων.
Αυτος καλα και αγια τα λεει,το θεμα ειναι εμεις τι κανουμε.
Θα συνεχισουμε να κουβαλαμε την περιφανεια μας,κατω απ΄τα ρουχα μας ,κατω απ΄το δερμα μας,μην τυχων και την δει κανενας και μας κακολογισει?