Κόνιτσα

28 Σεπ 2010

Η λαθραλιεία καθεστώς στον τόπο μας

Το πρόβλημα της λαθραλιείας στα ποτάμια της περιοχής μας έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι δράστες δυστυχώς λειτουργούν ανενόχλητοι και χρησιμοποιούν δυναμίτες, δίχτυα, συστήματα ηλεκτρισμού και άλλα μέσα, που μυαλά ανεγκέφαλων μπορούν να σκεφτούν. Πλήρης έλλειψη πολιτισμού, σεβασμού στους νόμους του κράτους αλλά και στους νόμους της φύσης, που για να διατηρήσει τη ζωή, πρέπει να λειτουργούν σε ισορροπία άνθρωποι, ζώα και φυτά.
Τι λέω τώρα! Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους εξυπνάκηδες της κακιάς ώρας που κατά τα άλλα διαμαρτύρονται για το κατάντημα του τόπου, ενώ είναι κατά πολύ και οι ίδιοι υπεύθυνοι.
Αλλά εξ ίσου με ενοχλεί και το γεγονός πως πολλοί γνωρίζουν πρόσωπα και ονόματα και δε μιλούν για να μην θεωρηθούν καρφιά. Έτσι η περιοχή βρίσκεται στο έλεος των επαγγελματιών της λαθροθηρίας και λαθραλιείας και των κάθε λογής λαμόγιων.

Όμως κοινωνία με ανθρώπους που φροντίζουν μόνο για την πάρτη τους και δεν έχουν αξίες, δεν μπορεί να πάει μπροστά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η παρανομία καλα κρατει. τί ψαχνεις τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Ας ελπίσουμε η καινούρια αρχή να είναι δυναμική σε τέτοιου είδους θέματα και όχι μόνο.
12 αυτοκίνητα ήταν χτες παρκαρισμένα στο πεζοδρόμιο.
Στην αγορά δε μπορείς να συζητήσεις γιατί όλα τα 15-18χρονα έχουν κάτι εξατμίσεις στα μηχανάκια που τρυπάν τα αυτιά.
Σπίτι σου δεν μπορείς να ηρεμήσεις για τον ίδιο λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε ένας τοπος με ανθρώπους χωρίς πειθαρχία,χωρίς συνείδηση της ατομικής ευθύνης. Από την άλλη οι διοικούντες ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανωσουν και να διοικησουν σωστά τον τόπο.

kuluvahata είπε...

ποιος κόπτεται να γίνει αντιδήμαρχος;