Κόνιτσα

6 Δεκ 2010

Για την ενδεχόμενη συρρίκνωση της περιοχής της Κόνιτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία της έναρξης της λειτουργίας του νέου Δήμου και ενώ γίνονται προσπάθειες για μια ομαλή μετάβαση από τον "Καποδίστρια" στον " Καλλικράτη" και το μυαλό μας είναι επικεντρωμένο στο σχεδιασμό για την οργάνωση του νέου μας Δήμου, έρχονται στα αυτιά μας πληροφορίες που αποσπούν την προσοχή μας αλλά αν αληθεύουν θα ανακόψουν και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κλείσιμο του 583 Τάγματος Πεζικού, του Μεθοριακού Σταθμού Μέρτζιανης, του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας και της ΔΟΥ Κόνιτσας.

Η περιοχή της Κόνιτσας απομονωμένη οδικά και γεωγραφικά μακράν της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, με όλο το Δυτικό της τμήμα σύνορο με την Αλβανία, απειλείται με παντελή ερήμωση.


Το κλείσιμο των υπηρεσιών οδηγεί αλυσιδωτά στο κλείσιμο των σχολείων, των καταστημάτων και ως ντόμινο παρασύρει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό μιας ζωντανής ως σήμερα περιοχής.


Οι δεσμεύσεις μας για υποστήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας, της ανάπτυξης της διασυνοριακής συνεργασίας, οργάνωσης και ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας πέφτουν στο κενό.


Αναρωτιέται κανείς, αξίζει να είναι Δήμαρχος σε μια υπό ερήμωση περιοχή;

Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε το κλείσιμο των υπηρεσιών που λειτουργούν στην περιοχή μας και συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και καλούμε τους αρμόδιους να το ξανασκεφτούν. Επίσης, καλούμε τους πολίτες της Κόνιτσας να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την περαιτέρω ερήμωση της περιοχής μας.


Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κόνιτσας,

Παναγιώτης Γαργάλας.

1 σχόλιο:

kuluvahata είπε...

Εκει που φτασαμε νεε δημαρχε, πρεπει να βγουμε δυναμικα. Να κανουμε καθοδο στην νομαρχια και στην Περιφερεια Ηπειρου