Κόνιτσα

5 Νοε 2008

Επίκαιρα 2

Η νίκη του Ομπάμα στις ΗΠΑ έφερε την ελπίδα σε όλο τον κόσμο πως κάτι θα αλλάξει, κάτι καλύτερο θα προκύψει. Χαρακτηριστική η φράση του Μαντέλα "όλοι μπορούν να ονειρεύονται οτι θα αλλάξουν τον κόσμο". Παρόλο που πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στην αμερικανική πολιτική, δε μπορούμε παρά να χαρούμε που ένας νέος άνθρωπος , με καθαρά μάτια, αφροαμερικανός και δημοκράτης, γιος ανύπαντρης μητέρας γίνεται Πρόεδρος των ΗΠΑ.
Πιστεύω πως ποτέ η ανθρωπότητα δε δέχτηκε με τόση συγκίνηση και προσδοκία εκλογή προέδρου τής Αμερικής. Όμως, όπως όλοι, έτσι και κείνος θα κριθεί εκ του αποτελέσματος.

4 σχόλια:

ti-le-fakos είπε...

Συμφωνώ με όσα λες kuluvahata..
Όσες φορές πάντως έχω ακούσει τον Ομπάμα να μιλάει, είναι πραγματικά συγκλονιστικός. Είναι από τους πλέον χαρισματικούς ηγέτες.
Σήμερα, όσους μαύρους είδα στο δρόμο, μου φάνηκε ότι περπάταγαν πιο χαμογελαστοί και πιο καμαρωτοί από ότι συνήθως!!

chorikos είπε...

Το πιο σημαντικό που κατάφερε ο Ομπάμα είναι να "ξυπνήσει" ένα λαό και να τον κάνει να κατέβει στις εκλογές με ποσοστό 65%.Σε αυτό βέβαια έχει συμμετοχή και ο Μπους με την διακυβέρνησή του.( η δημοκρατία έχει το προνόμιο να αυτοδιορθώνεται-μέσα από την κρίση πάντα κάτι καλό βγαίνει)
Μια δημοσκόπηση στην Ελλάδα έδειχνε πως ο Ομπάμα εδώ θα έπαιρνε 80%.Σκεφτείτε έναν γεννημένο στην Ελλάδα Αλβανό ,γόνο ανύπαντρης μητέρας και μουσουλμάνο να κατέβαινε στην χώρα μας για πρωθυπουργός έχοντας τα προσόντα του Ομπάμα,τί ψήφους θα έπαιρνε.
Ή εμείς δεν είμαστε τόσο προοδευτικοί όσο θέλουμε ή οι Αμερικανοί δεν είναι τόσο συντηρητικοί όσο μας κάνουν να πιστεύουμε..

Ανώνυμος είπε...

Δε μου λες Τi-le-fake τον Κωστούλα είδες???

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αυτό που ουσιαστικά αλλάζει με την εκλογή του Ομπάμα είναι ότι σπάει το αμερικάνικο ρατσιστικό κατεστημμένο. Μπορεί να υπάρξει και μία αλλαγή στην ανύπαρκτη μέχρι σήμερα εσωτερική κοινωνική πολιτική. Στο παγκόσμιο περιβάλλον όμως λίγα μπορεί να κάνει ο Ομπάμα όσο και αν το θέλει. Ο πραγματικός πρόεδρος της Αμερικής είναι οι πολυεθνικές της.
Ksthiki