Κόνιτσα

25 Νοε 2008

Η ανάπτυξη της Κόνιτσας και τα Πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής

Έτσι ονομάζει το άρθρο του ο κ. Δήμαρχος, στο Περιοδικό Κόνιτσα ( τ. 142 Σεπτ. Οκτωβρ. 2008).
Το ότι ο Δήμαρχος γνωστοποιεί το αναπτυξιακό του όραμα, είναι θετικό:
1.για τον ίδιο, του δίνει τη δυνατότητα να αυτοπροβληθεί
2. για μας, γιατί καταλαβαίνουμε με τι άνθρωπο έχουμε να κάνουμε, και πώς αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου. Προσωπικά με φοβίζει η καθαρά τεχνοκρατική αντίληψη και η εμμονή στην "αξιοποίηση" των πάντων: της χαράδρας Αώου, της Δρακόλιμνης του Σμόλικα, (που λέει πως έγινε προσβάσιμη προς όλα τα οχήματα), της κορφής του Λάζαρου, στην οποία θα φτάνει το τελεφερίκ και θα γίνουμε Ελβετία. Με φοβίζει η αντίληψη του τουρισμού ως "ατμομηχανής" που σέρνει πίσω της τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Με φοβίζει το πρόγραμμά του, που έχει μόνο εργολαβίες και σχεδόν τίποτε για τον πολιτισμό, παρά μόνο αποσπασματικές και μεμονωμένες εκδηλώσεις. Με φοβίζει η νοοτροπία "έχουμε το 62% και κάνουμε ό,τι θέλουμε". Με φοβίζει το γεγονός ότι οι επιλογές είναι μόνο δικές του και ενός ή δύο ακόμη ατόμων και όχι αντικείμενο διαλόγου και συνολικού σχεδιασμού.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτό τό 62% νά απευθύνεσαι φίλε
γιατί σ' όλα αυτά δέν είναι μόνος του ο ηγέτης.
Αλλά μήν ανυσηχείς γιατί από τίς εξαγγελίες δέν κουραστήκε ακόμα τό 62% καί συνεχίζει νά μασάει κουτόχορτο.
Στό χωριό μου λένε "μέ πουρδές δέν βάφς αυγά"

kuluvahata είπε...

Περαστικέ, να μείνεις εδώ να είμαστε πολλοί. Κάτι καλό θα έχεις να πεις.
Α, και στο δικό μου χωριό έτσι το λεν.

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήματα και προτάσεις σχετικά με αυτό το θέμα στο άρθρο του KONITSA-EPIRUS BLOG (εδώ: http://konitsa-epirus.blogspot.com/2008/11/blog-post_24.html)

Ή αν προτιμάτε εδώ: Kαι ο χρόνος κε Δήμαρχε τρέχει...

Ανώνυμος είπε...

εντάξει ρε μεγάλε, γράψε μας και την άποψή σου εδώ εκτός του να διαφημίζεις το blog σου!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δικό μου το Blog!

Ανώνυμος είπε...

ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΟΙ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ.ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΕΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΥΣ,ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω τον ΕΞΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟ. Τον καθηγητή Μαθηματικών!

Ανώνυμος είπε...

Βέλε καί κανέναν φιλόλογο στό
Συνδυασμό καί νά δείς πώς ανθεί η παραδιοίκηση καί η τυπολαγνεία!!!

Ανώνυμος είπε...

Από αυτό το 62% τί έχει μείνει αλήθεια;
A, και αν ήταν να βάλουμε Μαθηματικό υποψήφιο ψηφίζαμε και τον προηγούμενο.Αλλο,άλλο..

Ανώνυμος είπε...

Με κάποιο τρόπο πρέπει να καταλάβουν όλοι εκλεγμένοι ότι πρέπει να έχουν ανοιχτά αυτιά και να ακούνε και τον κόσμο. Καμιά φορά βέβαια πολλοί τους λεν αυτά που θέλουν να ακούσουν. Όμως τι τα θες άμα κάποιος αρπάξει την καρέκλα δεν θέλει και πολύ να την δει αυθεντία στα πάντα και μέγας Ναπολέοντας που μόνο αυτός ξέρει και όλοι οι υπόλοιποι βόσκουν και ότι ο καλός είναι αυτός που θα δώσει τις παραπάνω εργολαβίες. Παντός να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν σ αυτό το μέρος και άνθρωποι εργατικοί με κοινωνική ευαισθησία και δημοκρατικό αίσθημα .
Ο νοών νοήτω.
Όσο για τη σιδερένια γέφυρα νομίζω ότι:
1. έχει γίνει πολιτιστικό, πολιτισμικό και κοινωνικό αγαθό της περιοχής ολόκληρης και με αυτά τα στοιχεία πρέπει να μείνει στη θέση της.
2. Σε μία περιοχή που τα γεφύρια είναι ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα και σημείο αναφοράς δεν πρέπει να ξηλώνεται κανένα γεφύρι. και
3. αν αρχίσουν τα ξηλώματα πιστεύετε ότι δεν θα βρεθούν κάποια στιγμή άνθρωποι με επαρκείς δικαιολογίες (στο μυαλό τους) να αντικαταστήσουν το γεφύρι της Κόνιτσας με ένα εργολαβικό αριστούργημα με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και ωραίο καγκελάκι στα πλάγια