Κόνιτσα

14 Φεβ 2009

Μήπως έφτασε η ώρα να εκσυγχρονιστούμε;

Στο επόμενο Δημ. Συμβούλιο Κόνιτσας που θα γίνει την Τετάρτη, στις 18 του Φεβρ. θα συζητηθεί το θέμα της Ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής έχει καταθέσει επεξεργασμένη πρόταση καθώς έχει έρθει σε επαφή με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Κατέθεσε στο Δήμαρχο το έντυπο της Σύμβασης μεταξύ Δήμου και Ε.Ε.Α.Α. Η Σύμβαση είναι για 6 χρόνια και οι όροι συνεργασίας είναι πολύ ευνοϊκοί. Η Ε.Ε.Α.Α. προσφέρει σε Δήμους των 10.000 κατοίκων 130 κάδους και αυτoκίνητο 8m3 για τη συλλογή και μεταφορά των στερεών αποβλήτων στη ΒΙ.ΠΕ.( Βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων), αρκεί ο Δήμος να διαθέτει οδηγό για τη μεταφορά και να θέσει σε λειτουργία το σύστημα. Επιδοτείται ακόμη ο Δήμος και με ποσό 1000 ευρώ το χρόνο. Τώρα θα μου πείτε ότι δεν είμαστε 10.000 κάτοικοι. Ο Δήμος πρέπει να συμπράξει με το Δήμο Μαστοροχωρίων και τις κοινότητες . Δεν είναι δύσκολα πράγματα αυτά αρκεί να το θέλουν οι δημοτικοί άρχοντες και αρκεί οι πολίτες να θέλουν να συμμετέχουν, γιατί ανακύκλωση χωρίς συμμετοχή δε γίνεται.

Παράλληλα ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Κόνιτσας, σε συνεργασία με τα Μαθητικά Συμβούλια των Σχολείων, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων και φοιτητές του εξωτερικού που κατάγονται από την Κόνιτσα, κατέθεσαν πρόταση στο Δημ. Συμβούλιο για τοποθέτηση ξύλινης κατασκευής που θα λειτουργεί ως Κέντρο Ανακύκλωσης και θα προβάλλει την αναγκαιότητα της σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι φοιτητές προσφέρουν συμβολικά χρηματικό ποσό για το σκοπό αυτό και επιπλέον θα κατασκευάσουν μόνοι τους το κιόσκι. Ελπίζουμε ο Δήμος να είναι θετικός στην ανεύρεση του χώρου και να μην απογοητεύσει τους νέους αυτούς που θέλουν να ευεργετήσουν τον τόπο τους με ένα σύγχρονο τρόπο.

Όλα αυτά δείχνουν πως αρκετοί από τους πολίτες της Κόνιτσας προχωρούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις των καιρών. Ελπίζουμε και οι Δήμοι.Είναι παρήγορο ότι και τα Μαθ. Συμβούλια συμμετέχουν σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kuluvahata, ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΕΓΡΑΦΕΣ "ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ" ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ "ΟΣΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ... ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ"
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΚΠΕ,ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ,ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡ/ΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΓΥΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ.ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ,ΚΑΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΕΡΟ,ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.ΚΑΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΧΛΩΡΙΟΤΗΡΕΣ
ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΔΙΑΡΡΟΙΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ!ΚΥΡΙΕ ΝΕΕ ΑΡΜΟΔΙΕ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ ΖΗΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩ
ΠΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΥΡΟΣ - ΠΙΝΔΟΣ 1-2

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια στο ΚΠΕ.
Αγαπητοί φίλοι όπως βλέπετε δεν χρειάζεται να είσαι Δήμαρχος με Α.χ…. για να προχωρήσει ένα βήμα μπροστά ο τόπος.
Και για να επανέλθω αφού εκλέχθηκαν που εκλέχθηκαν όλοι από κοντά μην και γλυτώσουμε από τη Μ τους «θού κύριε φυλακή ….»
Η ξένη εμπειρία δείχνει ότι στους δήμους που εφαρμόζονται προγράμματα ανακύκλωσης η το μάζεμα των απορριμμάτων απαιτεί λιγότερο προσωπικό. Πιστεύω ότι έτσι μπορεί να γίνει και καλύτερη αξιοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα.
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ –ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-

Ανώνυμος είπε...

Ρε πολλά πουλιά μαζευτήκατε εδώ.Τι γινεται!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΕΟΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Η ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

tetarti me tin doksa pezoume mallon..kiriaki me ton thesproto ekso.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΙΣΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΚΟΥΣΟΜΠΟΛΙΑ.ΛΕΝΕ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;)

Ανώνυμος είπε...

oολα μαζι τα εχει ρε γμτ.
αεκ, ολυμπιακο, ευροβιζιον, δσ,,
τι να διαλεξουμε?

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή που το θέμα μας είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και η ανακύκλωση, κοιτάξτε το γιαννιώτικο peravre.blogspot.com, που αναφέρεται σε ένα νέο σύστημα αυτόματης συλλογής απορριμμάτων το envac.Είναι φοβερό.Εφαρμόζεται στη Λισαβωνα,τη Μαδρίτη, τη Λυόν και το Μιλάνο.Αν θέλετε μπητε στο envac.net
Οι άλλοι τρέχουν με 1000 και μεις ακόμη ρίχνουμε τα σκουπίδια στις ρεματιές και τις χαβούζες.
Εδώ είναι Βαλκάνια...

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι αν δούλευαν όλοι με τη μεθοδικότητα και το πείσμα που δουλεύει το ΚΠΕ, θα πηγαίναμε πολύ καλύτερα. Δεν στέλνεις μερικά στελέχη του Δήμου Δήμαρχε στο ΚΠΕ για σεμινάριο;

Ανώνυμος είπε...

Χτες επιτέλους το Δημ. Συμβούλιο συζήτησε και πήρε απόφαση θετικη για να εφαρμοστεί πρόγραμμα ανακύκλωσης.Το ΚΠΕ έκανε εισήγηση για το θέμα αυτό.