Κόνιτσα

22 Μαρ 2009

Στοίχειωσε η Νέα Δημοτική Aγορά Κόνιτσας


Πόσα χρόνια έχει που ολοκληρώθηκε το έργο της Δημοτικής Αγοράς Κόνιτσας; Τέσσερα, πέντε; Χάσαμε το μέτρο. Βγήκαν κάποιες δημοπρασίες και λειτουργούν κάποια καταστήματα. Ήρθε και η Δημόσια Βιβλιοθήκη και εγκαταστάθηκε στον κάτω χώρο, για να ελευθερώσει το Δημαρχείο. Άδειοι ωστόσο παραμένουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο οι χώροι της πρώην βιβλιοθήκης. Άσχετο. Δε θα ασχοληθούμε με αυτό.

Το θέμα είναι πως η Δημοτική αγορά υπολειτουργεί και οι επιχειρηματίες που μίσθωσαν καταστήματα έχουν εγκλωβιστεί σε ένα χώρο χωρίς φωτισμό, καθαριότητα, θέρμανση, ασφάλεια και χωρίς καλή παροχέτευση των ομβρίων. Μια θλιβερή εικόνα ενός χώρου που θα μπορούσε, αφού ολοκληρωθεί η λειτουργία του και μισθωθούν όλα τα καταστήματα, να γίνει πώλος προσέλκυσης ντόπιων και επισκεπτών και να αναβαθμίσει όλο το κέντρο της Κόνιτσας.
Όσοι την έχουμε προσέξει παρατηρήσαμε ότι είναι ένας πολύ όμορφος χώρος με θαυμάσια θέα προς την Τύμφη, την Τραπεζίτσα, τη Νεμέρτσικα, τον Αώο και τον κάμπο. Επισκεφθείτε τη και θα δείτε.
Τώρα τίθενται τα ερωτήματα:
Γιατί δεν αξιοποιείται; Γιατί δε δημοπρατούνται τα υπόλοιπα καταστήματα;
Γιατί δε διαμορφώνεται η είσοδος που είναι διαρκώς παγιδευμένη από σταθμευμένα αυτοκίνητα;
Γιατί δεν εκδηλώνει η δημοτική αρχή την πολιτική βούληση για τη λειτουργία της;
Τι τρέχει τέλος πάντων με τη Δημοτική Αγορά; Γιατί τo καλό αργεί τόσο πολύ στον τόπο μας;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε κουλουβαχατα βαρέθηκα να σε ακούω να διαμαρτύρεσαι. Έχεις προτάσεις; Το να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα είναι άσκοπο κ μοιρολατρικό.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον φαίνεται οτι δε διαβάζεις αυτά που γράφω και δεύτερον στο συγκεκριμένο θέμα οι προτάσεις ενυπάρχουν.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ,
Ο KULUVAHATA ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ.
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ.ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ,ΑΦΟΥ ΚΟΠΤΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ;Η ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΦΥΓΕ Ο ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ KULUVAHATA;
ΑΧ ΜΙΤΖΙΤΙΑΜ΄ΧΑΜΕΝΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Γερακι εσυ πρεπει να εισαι απο την πανω Κονιτσα,τι μου θυμισες τωρα ,τον μακαριτη τον Λουδα τολεγε συχνα και ειχε απολυτο δικιο,νασαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μιά πρόταση γιά σένα ανώνυμε:
νά καθαριστούν τά σκατά από τίς σκάλες γιά αποκατάσταση τής επικοινωνίας γκαράζ και αγοράς, καί όχι τό σπρώξιμο κάτω από τό χαλί νά μήν τά βλέπουμε....

Νίκος είπε...

Παιδιά ο Κουλουβάχατα χθες το βράδυ γύρναγε με το αυτοκίνητο την πόλη, να δει ποιός μεταξύ 8.30 και 9.30 δεν είχε σβήσει το φως. Αλοίμονό σας όσοι δεν...!

kuluvahata είπε...

Άσε τα σάπια, Νίκο, χτες το βράδυ ο kuluvahata έλειπε. Είχε πάει να δει αν κάποιοι άλλοι σβήσουν τα φώτα. Για εδώ ήταν... σίγουρος