Κόνιτσα

18 Δεκ 2009

Εκδήλωση φιλίας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες

Διαβάσαμε και παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του ΚΠΕ
«Η έννοια της αειφορίας περιλαμβάνει όχι μόνο το περιβάλλον αλλά επίσης τα προβλήματα της φτώχειας, του πληθυσμού, της υγείας, της εξασφάλισης τροφής, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ειρήνης». Διεθνής Διάσκεψη της Unesco, Θεσ/νικη 1997.
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κόνιτσας κινούμενο στα πλαίσια αυτά, οργάνωσε στις 17 Δεκεμβρίου 2009 εκδήλωση φιλίας, αλληλεγγύης και ενημέρωσης για τους φιλοξενούμενους στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας (ΚΠΜ). Συμμετείχαν 45 Αφγανοί, 8 Αλβανοί και ένας Έλληνας. Τα παιδιά συνόδευαν η κ. Γιάννα Νίκου, η οποία τους διδάσκει την Ελληνική γλώσσα, καθώς και οι υπάλληλοι του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας κ. Θανάσης Παπαχρήστος και κ. Απόστολος Μπουργάνης.
Η εκδήλωση στο ΚΠΕ περιελάμβανε παρουσίαση του Ελλαδικού χώρου και του τοπικού περιβάλλοντος της επαρχίας Κόνιτσας από την Υπεύθυνη Κατερίνα Τσούβαλη και τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ. Κινήθηκε στα πλαίσια των ενδιαφερόντων των παιδιών, τα οποία έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα για τον τόπο που τους φιλοξενεί.
Ακολούθησε δεξίωση και στη συνέχεια οι Αφγανοί, με το διερμηνέα τους κ.Habib Casimi, παρουσίασαν μέσω διαδικτύου και με πολλή συγκίνηση, το δικό τους τόπο. Μίλησαν για τα δικά τους αδιέξοδα, τον πόλεμο, τη φτώχεια, τη μεγάλη ανομβρία στο Αφγανιστάν (η τελευταία κράτησε 5 χρόνια), και για όλα αυτά που τους ανάγκασαν να φύγουν από την πατρίδα τους, ζητώντας καλύτερη τύχη.
Οι μετανάστες εκδήλωσαν τη συγκίνησή τους ευχαριστώντας με θέρμη και εκτιμώντας την κίνηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας.

3 σχόλια:

Νίκος είπε...

Εσάς αμα σας πάρει πρέφα η "χρυσή αυγή", θα ΄χετε κακά ξεμπερδέματα.

Μπράβο σας πάντως.

Σπουργογέρακας είπε...

Μπράβο στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πάλι ένα βήμα μπροστά για όλο τον τόπο

Σπουργογέρακας είπε...

Καλά Χριστούγεννα , Ευτυχισμένο το Νέο Έτος