Κόνιτσα

6 Φεβ 2010

Κάτι μοναδικό για την Επαρχία Κόνιτσας

Το 1997 άρχισε το έργο « Ανάδειξη, Διάδοση και Προβολή του Φυσικού Κάλλους και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Επαρχίας Κόνιτσας», το οποίο ανέλαβε η Εταιρεία ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Το έργο που εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Επαρχίας Κόνιτσας (ΕΑΠΕΚ) σχεδόν ολοκληρώθηκε και αυτές τις μέρες κυκλοφόρησαν τα εξής:
Α. Βιβλία:
1. Κόνιτσα Μεθόριο Κάλλος
2. Ζωγραφική και Ξυλογλυπτική στα Μαστοροχώρια
3. Η Κόνιτσα και τα Χωριά της
4. Οι Μαστόροι (Α΄ τόμος)
5. Οικο-Τουριστικός Οδηγός Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων

Β. Μουσικό CD, Κόνιτσα, Μουσικές και Μουσικοί
Γ. Φυλλάδια:1.Τα Σημάδια του Χρόνου ΚΟΝΙΤΣΑ
2.Ένα Μοναδικό Ταξίδι στη Φύση… ΚΟΝΙΤΣΑ

Απομένουν να εκδοθούν ο Β΄ τόμος που αφορά στους Μαστόρους, καθώς και τα DVD προβολής της πολιτισμικής και φυσικής κληρονομιάς της Κόνιτσας, για να ολοκληρωθεί το πολύ αξιόλογο και μοναδικό αυτό έργο, για το οποίο εργάστηκαν πολλοί επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, ειδικοί, φωτογράφοι κ.α. Υπεύθυνοι του έργου είναι ο Χαριτάκης Παπϊωάννου και ο Γεράσιμος Παπαηλίας.
Ήδη οι δύο δήμοι και οι 3 κοινότητες της επαρχίας Κόνιτσας έχουν πάρει από τη Νομαρχία πολλά αντίτυπα από το έργο αυτό. Ελπίζουμε να μην κατασπαταληθούν σε «ημετέρους».

1 σχόλιο:

Νίκος είπε...

Όντως είναι σπουδαία δουλειά. Όντως είναι κάτι που θα βοηθήσει στην ανάδειξη της προσωπικότητάς μας.
ΑΛΛΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ;;;;
13 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί μια έκδοση; Αν κάποιος εκδοτικός οίκος τα εξέδιδε για λογαριασμό του, θα έκανε πάνω απο 2 χρονια;