Κόνιτσα

9 Φεβ 2010

Πάρκο Ανακύκλωσης στην Κόνιτσα


Αν περάσετε απ΄την πλατεία Φριζή, δίπλα από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας θα δείτε έτοιμο το Πάρκο Ανακύκλωσης. Έγινε με πρωτοβουλία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας, που παραχώρησε 4 από τα ξύλινα σπιτάκια, που βρίσκονται εκεί.
Στο ένα θα συλλέγεται γυαλί και πλαστικό, στο δεύτερο χαρτί, στο τρίτο ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και στο τέταρτο αλουμίνιο. Το ΚΠΕ έχει καθαρίσει το χώρο, τοποθετήθηκαν πινακίδες και αφίσες και έγινε η προεργασία για τον τρόπο συλλογής και αποστολής των ανακυκλώσιμων υλικών.
Αναλαμβάνει επίσης την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Συνεργάζεται ήδη με τον Εξωραίστικό Σύλλογο, ενώ άμεσα θα συζητήσει με τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους φορείς για τη σωστή λειτουργία της Ανακύκλωσης.
Το Πάρκο θα ανοίγει υπάλληλος του Δήμου τρεις ημέρες την εβδομάδα από τις 10 έως 13.00.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Σπανός και οι νυν κ. Κ. Λάκκας και κ. Παρασκευάς, βοήθησαν την προσπάθεια του ΚΠΕ.
Τώρα μένει ως κοινωνία να βοηθήσουμε στη σωστή λειτουργία του Πάρκου που αποτελεί πρωτοπορία για τον τόπο μας και αν υπάρχουν προτάσεις και ιδέες καλό είναι να τις καταθέσουμε.
Εγκαίνια του Πάρκου θα γίνουν στις 23 Φεβρουαρίου 2010.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Πάρκο"; Καλά ένας φιλόλογος δεν έλεγξε τον ορισμό της λέξης;

'Ενας πολίτης είπε...

Καλά κρασιά, εσύ ανώνυμε. Στην κοσμάρα σου.Σου φταιει η λεξη τωρα...
Άντε να πάει μπροστά αυτός ο τόπος!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι κάποιος δεν αντέχει την κριτική. Χι χι

τσοπανησ είπε...

πολύ κυκλοθυμικό χαμόγελο ανώνυμε..
Αλλά μιά καί μιλάμε γιά "πάρκα" μήπως ξέρεις άν χωράνε δυό γελάδες ψόφιες στήν σκουπιδιάρα τού Δήμου ή
ψόφησαν βόσκοντας σκουπίδια?

Ανώνυμος είπε...

Kαλα ο ανθρωπος ειναι χειροτερος απο τα ζωα.Σιγουρα τσοπανη οι αγελαδες μεταφερθηκαν εκει γιατι ο φουκαρας δεν ειχε χρηματα να δωσει για να τις θαψει....ντοπη τι αλλο να πουμε ...

Σπουργογέρακας είπε...

Αν θέλετε εμπρός να αναλύσουμε την σημασιολογία της λέξης πάρκο Αλλά ας μην ξεχνούμε ότι μ’ αυτό το «πάρκο» ο τόπος κάνει χίλια βήματα μπροστά και αν θέλετε εσείς μπορείτε να προτείνετε να το βαφτίζουμε και «πύργο της ανακύκλωσης». Μπράβο ρε ΚΠΕ. Που λέει και ένας συμπολίτης βαλε να είχε και την υποστήριξη που του αρμόζει αυτός ο ΚΠΕς

θλθωαηατα είπε...

Τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης θα γίνουν τελικά την Τρίτη 2 Μαρτίου
2010 στις 11 το πρωί.Καλό θα είναι να παρευρεθούμε και συμμετάσχουμε στο έργο που ξεκίνησε.