Κόνιτσα

16 Φεβ 2010

Βρέθηκαν τα κλαπέντα από τη Μονή Ζέρμας

'Οπως διαβάσαμε στο Γιαννιώτικο τύπο συνελήφθησαν δύο άτομα και αναζητείται άλλο ένα για τις κλοπές που συνέβησαν σε μοναστήρια της Ηπείρου. Μεταξύ των συληφθέντων και ο ηγούμενος της Μονής Τζώρας Βασιλικής στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν εικόνες, τέμπλα, ευαγγέλια, καμπάνες, λιθανάγλυφα ακόμη και όλπα. Άγιο το ράσο του, όπως βλέπετε.
Στην κατοχή του ηγούμενου βρέθηκαν και 12 λιθανάγλυφα από την αυλόθυρα της μονής Ζέρμας, που εκλάπησαν το καλοκαίρι του 2009. Για το γεγονός αυτό γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.
Παρά το αίσιο τέλος, το πάθημα πρέπει να μας γίνει μάθημα και να πάρουμε μέτρα προστασίας για τα μνημεία μας. Αυτά και το φυσικό μας περιβάλλον αποτελούν την ταυτότητά μας και τον πλούτο μας.

5 σχόλια:

Σπουργογέρακας είπε...

Μήν βαράτε ρε παιδιά. Ο άνθρωπος τα πήρε να τα φυλάξει μην τα πάρουν οι κακοί

Ανώνυμος είπε...

τιμημένο παπαδαριο

kuluvahata είπε...

Τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης θα γίνουν τελικά την Τρίτη 2 Μαρτίου
2010 στις 11 το πρωί.Καλό θα είναι να παρευρεθούμε και συμμετάσχουμε στο έργο που ξεκίνησε.

τσοπανησ είπε...

Δέν μπορούμε όλοι γιατί κάποιοι
έχουμε δικαστήριο εκείνη τή μέρα
,όντες κατηγορούμενοι γιά τά "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" πού διαπράξαμε σάν Συμβούλιο τού Πνευματικού Κέντρου τού Δήμου Κόνιτσας,ενώ τώρα έχει κλείσει τό πνευματικό κέντρο εδώ καί τρία χρόνια ,προφανώς γιά νά μήν διαπραχθούν περαιτέρω "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ" από τό Συμβούλιο...

kuluvahata είπε...

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δε διώκονται αυτοί που φταίνε. Εύχομαι να τελειώσει για σας αυτή η ταλαιπωρία.