Κόνιτσα

11 Σεπ 2010

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΠΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Κλείνουν τα πράσινα σχολεία;

1η Σεπτέμβρη 2010 ώρα μηδέν για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι σχολικές μονάδες που έκαναν πράξη τη βιωματική εκπαίδευση, με συνέπεια και συνέχεια από την πρώτη χρονιά που ιδρύθηκαν, αυτή τη στιγμή δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν.
Κι αυτό γιατί οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στα ΚΠΕ ως τις 31-8-2010 δεν πήραν παράταση των θητειών τους, αντίθετα έλαβαν εντολή να παρουσιαστούν στις οργανικές τους.
Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στις 13-17 Σεπτεμβρίου ίσως δοθεί σε κάποιους απ αυτούς η δυνατότητα να επιστρέψουν στα ΚΠΕ εφόσον και όταν βέβαια αποδεσμευτούν από τις οργανικές τους θέσεις.
Έτσι τα ΚΠΕ, που αποτέλεσαν μια «όαση» στη γκρίζα καθημερινότητα της εκπαίδευσης καθώς επί χρόνια εκπαίδευσαν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς και υποδέχτηκαν στους χώρους τους χιλιάδες σχολεία εφαρμόζοντας ενεργητικές, βιωματικές μεθόδους δεν λειτουργούν και κανείς δεν ξέρει πότε και με ποιους θα λειτουργήσουν.
Άρτια εξοπλισμένοι χώροι, εκπαιδευτικό υλικό, οργανωμένες βιβλιοθήκες, εκπαιδευμένες παιδαγωγικές ομάδες μένουν για την ώρα στα αζήτητα καθώς το ΥΠΕΠΘ δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.
Τα «ανοιχτά» σχολεία στη φύση και στην κοινωνία, τα ΚΠΕ, που για 18 χρόνια λειτούργησαν με επιτυχία και αποδοχή από την εκπαιδευτική κοινότητα και τις τοπικές κοινωνίες φέτος δεν άνοιξαν!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σε blog των Ιωαννίνων διαβάζουμε: "Λιγότερα από τις τελευταίες χρονιές αναμένεται να είναι τα κενά στις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών, αφού ο αγώνας δρόμου του Υπουργείου Παιδείας και των Περιφερειακών Διευθύνσεων για την κάλυψη αυτών φαίνεται πως πιάνει τόπο.Υπάρχει βέβαια ένα σημαντικό κόστος σε αυτή την προσπάθεια, καθώς για την κάλυψη των κενών χρειάστηκε να κλείσουν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης".

Στα γραφεία όμως της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κρατούν ένα πλήθος εκπαιδευτικών.

Κατά τα άλλα ο Παπανδρέου και οι συν αυτω έχουν μεγάλη ευαισθησία στα περιβαλλοντικά θέματα και την περιβαλλοντική εκπαίδευση!!!