Κόνιτσα

25 Ιαν 2011

Κτιριακή υποδομή της Κόνιτσας που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ

Όλοι γνωρίζουμε πως η Κόνιτσα τις δύο προηγούμενες δεκαετίες, είχε την ευκαιρία να αποκτήσει αρκετά κτίρια είτε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων είτε από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα που ακολούθησε τους σεισμούς του 1996. Τότε ανανεώθηκαν οι σχολικές υποδομές, έγιναν Γυμναστήρια, έγινε η Δημοτική Αγορά, ολοκληρώθηκε η μεγάλη πτέρυγα του κτιρίου της Εταιρείας Λαϊκής Βάσης (νυν κτίριο Δημοτικής Αστυνομίας) κ.α.
Δεν παραγνωρίζουμε τα θετικά της διακυβέρνησης του τόπου από τον Χατζηεφραιμίδη, αλλά ούτε και είναι τώρα χρήσιμο να αναφερθούμε στα αρνητικά.

Γεγονός είναι πως έγιναν πολλά κτίρια, δαπανήθηκαν πολλά χρήματα του ελληνικού δημοσίου ή της Ε.Ε. και δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ τις προηγούμενες Δημοτικές αρχές. Κάποιοι από τους ως τώρα δημοτικούς άρχοντες, δεν τα επισκέφτηκαν ποτέ.

Θα μιλήσω συγκεκριμένα. Από τη Δημοτική αγορά δεν χρησιμοποιείται ούτε το μισό των κτιριακών εγκαταστάσεων. Αν κάνετε μια επίσκεψη στον όροφο πάνω από το πάρκιν θα δείτε το πραγματικό κατάντημα. Ένα άντρο ακολασίας.

Ανεκμετάλλευτη και στο έλεος διαρρηκτών, που αφαίρεσαν ακόμη και την ξύλινη σκάλα, είναι και η ανακαινισμένη κούλια (πύργος) του σαραγιού της Χάμκως.

Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε το κτίριο στη θέση Νέλες στην Κλειδωνιά, εκεί που υπάρχουν οι ιαματικές πηγές της. Το Κέντρο Πληροφόρησης στη γέφυρα του Βοϊδομάτη φθείρεται κι αυτό ανεκμετάλλευτο, καθώς και άλλα κτίρια στα χωριά.

Σε μια εποχή με τόσο έντονη οικονομική κρίση το να μένουν σε αχρηστία υποδομές που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου, αποτελεί εγκληματική αμέλεια.

Ελπίζουμε η νέα Δημοτική Αρχή η οποία επισκέπτεται και εξετάζει τα κτίρια, να κάνει τις απαραίτητες επισκευές, να αποκαταστήσει τις φθορές και να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, ακούγοντας και τις προτάσεις των πολιτών.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΩς ΕΤΣΙ ΦΑΛΙΡΙΣΑΜΕ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Γεράκι είπε...

Ε δεν το πιστευω.!=-Ειναι δυνατο να κλέψουν ολοκληρη σκάλα και να μην κατάλαβε κανένας;παραξενο μου φαίνεται.Αλλά ποιός νοιάζονταν.τε μερ ηταν. Χ.Μ

Γεράκι είπε...

Λένε οτι στο Δημο η κατάσταση ειναι μπαχαλο.ειναι γιατί ο νεος Δημος δεν ηταν ετοιμος να κυβερνηση η οτι η κατάσταση που κληρονομησε ηταν οντως μπάχαλο;Δήμαρχε τι λες.Ο κόσμος θελει
ενεμέρωση.Και κάτι αλλο.Σίγουρα ειναι πολύ νωρίς και εχετε την ανοχή
μας.Σε θέματα ομως καθημερινότητας τα
ορια της ανοχής στενευουν.Μέχρι σήμερα δεν φέρατε την αλλαγή.

re είπε...

Θέλουμε άμεσα αποτελέσματα. Αν θα αλλάξει κάτι σε αυτο τον τοπο, θέλουμε να δουμε δειγματα γραφης. Οχι μια απο τα ιδια.

Ανώνυμος είπε...

ο γαργαλας υποσχεθηκε να ζητησει βοηθεια από τον κόσμο αλλά μόνο τους δικούς του υπολογίζει

τσοπανησ είπε...

τεμέαρ τσιόουν?
Γεράκι νά περάσεις γιά φροντιστήριο γιατί είσαι καλός μαθητής καί όπως
επληροφορήθην "σίρπ' σίρπ' παίρεις τα ,τσί σάμπαχτα γκιαλατζεύεις τα".

Ανώνυμος είπε...

Αν καταφερεται να βάλετε σε τάξη αυτές τις κυραδες από τα προγραμματα "βοηθεια στο σπιτι" και "μέριμνα" που έχουν μαθει μονο στη λουφα τοτε τα σεβη μου.
αντε γιατι υπαρχουν τοσοι ανεργοι εξω.

Γεράκι είπε...

Δημαρχε λένε οτι εγινε λατσιό στο Δημαρχειο.Εξαφανίστηκαν computers,οθόνες κ.α.(αποθήκη υδραυλικών).Εκανες καταγραφή για να μήν σου τα χρεώσουν;Οσον αφορα την κατάσταση στην πλατεία με τα αυτοκίνητα,ειναι επιθυμία ολων των πολιτών και των διερχομένων.Μας πνίγουν και εμεις θελουμε να παρουμε ανάσα.Κάντε τα PARKING οργανωμένα(διαγραμμίσεις,φωτισμό,φύλαξη),σωστή σήμανση της πλατείας.Και αν νομίζετε οτι πρέπει να υπάρχουν καποιες θέσεις στάθμευσης,αυτές πρέπει να ειναι,η περιορισμένης στάσης η ελεγχόμενης σταθμευσης.Βάλτε κολωνάκια η κάτι αλλο στα πεζοδρόμια ωστε να παψουν να ειναι parking των 4χ4.
Τσοπανησ οντως θελω φροντιστήριο,σημασία εχει ομως οτι κατάλαβες τι ηθελα να πω.