Κόνιτσα

5 Ιαν 2009

Η πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας

Τελικά τίποτε νέο δεν προέκυψε από την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου. Ούτε καν η τράπουλα δεν ανακατεύτηκε. Παρέμεινε Πρόεδρος του Δημ. Συμβ. ο Βασίλης Τσιαλιαμάνης, η Ελένη Παπαμιχαήλ Αντιπρόεδρος και ο Δημήτρης Ευαγγέλου, Γραμματέας.

Η Δημαρχιακή Επιτροπή παρέμεινε όπως ακριβώς ήταν: Σταύρος Κίτσιος, Κων/νος Λάκκας, Κων/νος Λάππας από την πλειοψηφία και Γιάννης Τσαρούχης από τη μειοψηφία.

Το νέο που προέκυψε είναι ότι η αντιπολίτευση δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην πλειoψηφία, και δεν ψήφισε τον Πρόεδρο, όπως πριν δύο χρόνια, αλλά ψήφισε μόνο τους δικούς της εκπροσώπους.

Ο κ. Γαργάλας αιτιολόγησε τη στάση της αντιπολίτευσης λέγοντας πως η προηγούμενη θητεία του Προέδρου και η συμπεριφορά του Δημάρχου χαρακτηρίστηκαν από αυθαιρεσίες και αυταρχισμό. Τόνισε επίσης ότι η διετής διακυβέρνηση του Δήμου από την παρούσα αρχή, αποδείχτηκε κατά πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πλειοψηφία ψήφισε τους εκπροσώπους της μειοψηφίας. Η πράξη αυτή μπορεί να σημαίνει: ή ότι έκαναν μια πράξη καλής θέλησης ή ότι έτσι κι αλλιώς λίγη σημασία δίνουν στη μειοψηφία. Προσωπικά πιστεύω τη δεύτερη.

Όσον αφορά στα αξιώματα των αντιδημάρχων και των προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, που ανέμεναν αρκετοί, αυτά ως γνωστόν ρυθμίζονται από το Δήμαρχο και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αυτής.

Να ευχηθούμε καλή θητεία και βλέπουμε. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα φυλάμε καραούλι.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά και να ναι τα πράγματα λιγότερο κουλουβάχατα στο χωριό μας...

Ανώνυμος είπε...

Ρε τι θα απογίνουν οι απανταχού βλάχοι χωρίς τον Φώλια;
Ο δε Νομάρχης σίγουρα θα είναι στις μαύρες του.

Ανώνυμος είπε...

nous avons perdue Micel de Liapis!!
Quelle Katastrophe!
Et Maintenant ???

Ανώνυμος είπε...

Φοβερός ο ανασχηματισμός του Καραμανλή. Ανακάτεψε τη μετριότητα για να βγει ζουμί.
Κάτι ανάλογο ίσως και χειρότερο να περιμένουμε και στον ανασχηματισμό του Δήμου Κόνιτσας, που προς το παρον βρίσκεται στο μυαλό του Δημάρχου και κανα δυο αυλαρχών του.