Κόνιτσα

12 Ιαν 2009

Γέφυρα υπό κατάρρευση-Επιστολή στον κ. Νομάρχη


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας απέστειλε στον κ. Νομάρχη την πιο κάτω επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο Κόνιτσας, τις σχετικές Υπηρεσίες και τα ΜΜΕ:
Κύριε Νομάρχη,
Σας στέλνουμε οπτικό υλικό, όπου φαίνεται καθαρά η κατάσταση πέτρινου γεφυριού, μέρους της παλιάς οδού που συνέδεε τα Ιωάννινα μέσω Μπουραζανίου με την Κόνιτσα. Συνέδεε ακόμη τα Ιωάννινα, μέσω Μέρτζιανης, με Κορυτσά και Θεσσαλονίκη. Βρίσκεται στη θέση Δέμα, του Τοπικού Διαμερίσματος Αηδονοχωρίου Δήμου Κόνιτσας.
Πέρα από την ιστορικότητά του το γεφύρι, είναι και ένα μνημείο αρχιτεκτονικής και οδοποιΐας και κάνουμε έκκληση στη δική σας ευαισθησία για τη στήριξή του, δεδομένου ότι από πάνω διέρχεται η νέα οδός που συνδέει τη Μέρτζιανη με τα Ιωάννινα, μέσω Δέματος και κινδυνεύει να καταρρεύσει.
Σημειώνουμε ότι τα υπόλοιπα γεφυράκια, τεχνικά έργα, της ίδιας οδού έχουν ολοσχερώς καταστραφεί και τα σκαλιστά αγκωνάρια έχουν εξαφανιστεί.
Για να μην έχει και αυτό το γεφύρι την ίδια τύχη παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Το φωτογραφικό υλικό λήφθηκε στις 11-1-2009.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ,ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑς ΛΕΩ ΠΩς ΑΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΥΠΗΤΧΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟ ΔΕΜΑ, ΘΑ ΤΙΣ ΒΡΗΤΕ ΣΤΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα συγκινηθουν και πολυ θα τρεξουν αυτοι που τους στειλατε επιστολη.

kuluvahata είπε...

Ξέρετε πόσα μνημεία του πολιτισμού μας είναι υπό κατάρρευση ή σε κακή κατάσταση και δεν ιδρώνει το αυτί των κρατούντων και των αρμοδίων;
Να αναφέρω μερικά:
Μονή Παναγίας Καβασίλων
Ναός Αγ. Αποστόλων Κάτω Κόνιτσας
Κεντρικός ναός Παλαιοσελίου
Κεντρικός ναός Πάδων
Παναγία Ζέρμας
Βρύση Εξοχής
Τζαμί κάτω Κόνιτσας
Το γεφυράκι στη ροή του Κερασοβίτικου ποταμού
Το Αρχοντικό του Χουσεΐν Σίσκο
Τα πολύγωνα κτίρια (τουρμπέδες) που βρίσκονται: ένα δίπλα στο τζαμί, ένα στου Κενανίδη, δύο κοντά στο σπίτι του Σταύρου Χατζηρούμπη και πολλά άλλα που σίγουρα και σεις γνωρίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Τα χώματα κάτω από το γεφύρι σίγουρα περιμένουμε καμιά βροχή να τα διώξει. Δήμαρχε όλα καλά;;;;