Κόνιτσα

12 Μαΐ 2009

Διαφθορά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια


Με αφετηρία την έρευνα που πραγματοποιεί η Εισαγγελία Ιωαννίνων, μετά από αίτημα του Αρείου Πάγου, για υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η εκπομπή του Παύλου Τσίμα «Έρευνα» θέτει το θέμα της σχέσης των φοιτητικών παρατάξεων με τα κόμματα και τη διαπλοκή.

Η εκπομπή προβάλλεται την Τρίτη, 12 Μαΐου 2009, στις 11.30 μ.μ. στο Mega και ανοίγει το φάκελο «Ελληνικά Πανεπιστήμια».
Στο σχετικό blog διαβάζουμε: «Η εκπομπή βάζει το δάχτυλο «επί τον τύπον των ήλων» της ακαδημαϊκής ζωής και αφήνει τους ίδιους τους φοιτητές να μιλήσουν για τη ζωή τους: Τα κόμματα, τις φοιτητικές παρατάξεις και την κομματικοποίηση της πανεπιστημιακής ζωής, τα φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής στις πρυτανικές εκλογές, τις καταλήψεις, τη βία και το άσυλο, την ποιότητα των σπουδών και την αξιοκρατία».

Χρηματισμοί φοιτητών έρχονται στην επιφάνεια με αντάλλαγμα την υποστήριξη στην εκλογή πρυτάνεων. Μετά την κατάργηση της ΕΦΕΕ κατά τη δεκαετία του ΄90, γιατί δεν έπαιζε το κομματικό παιχνίδι, οι φοιτητικές οργανώσεις έχουν περιέλθει στον πλήρη έλεγχο των κομμάτων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι μέσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια αναπαράγεται το σύνηθες κομματικό ήθος: αναξιοκρατία, αναξιοπιστία, χρηματισμός, διαπλοκή, διαφθορά με αντάλλαγμα πτυχία, μεταπτυχιακά κ.α.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτοί ως κομματικά στελέχη, θα διεκδικήσουν και πιθανόν να πάρουν την ψήφο μας για να μας εκπροσωπήσουν στην Ελληνική βουλή και όχι μόνο, φανταζόμαστε το μέλλον της Ελλάδας!
Τόση διάβρωση πια, τι να περιμένει κανείς;

Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν και οι έντιμοι. Ας τους αναζητήσουν οι φοιτητές εν όψει των φοιτητικών εκλογών.

3 σχόλια:

Τρια πουλακια καθονταν είπε...

την ειδα την εκπομπη οπου φανηκαν τα αισχη στο χωρο των Πανεπ.
Μέσα σε όλα ενας ΔΑΠιτης ,16 χρονια φοιτητης,με υφος κατι μεταξυ γκεσταπο, τοκογλυφου και μεγαλοκοματαρχη μιλουσε με αναισχυντια για τους....αιωνιους φοιτητες!!! και άλλα τετοια.
αυτος να μου το θυμηθειτε θα διεκδικησει βουλευτικη εδρα της ΝΔ σιγουρα.Δε θυμαμαι το ονομα του τη φατσα του ομως δε θα την ξεχασω ποτε.

Σπουργογέρακας είπε...

Δεν ήταν ΔΑΠιτης φίλε ήταν λουλούδι του κατεστημένου. Είναι γνωστό ότι σήμερα τα κόμματα και οι φοιτητικές παρατάξεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία ανταλλάσουν πρακτικές καιεμπειρίας και στις περισσότερες περιπτώσεις οι δεύτερες αποτελούν δεξαμενή στελεχών για τα πρώτα , και τα πρώτα έχουν μολύνει τις δεύτερες. Πρακτικές οι ίδιες . Αυτοί που τα υπηρετούν οι ίδιοι (τζάκια, τεμπέληδες, αμόρφωτοι) οι άξιοι και οι εργατικοί προφανώς δεν έχουν χρόνο γι αυτά αλλά δεν τους θέλει και η πιάτσα. Ανοίγοντας την τηλεόραση βλέπεις πολιτικούς και μάλιστα βουλευτές (ιερείς του ναού της Δημοκρατίας) να μιλούν ταυτόχρονα με τον συνομιλητή για να μη ακουστή δεύτερη άποψη οι λειτουργοί της βουλής ….(δεν είναι καινούργιο. Αλλά είναι καλό; Δεν είναι σημάδι αμορφωσιάς, αλαζονείας και αντιδημοκρατικότητας;)

Σπουργογέρακας είπε...

Ρώτησε σε παρακαλώ ποσό διαβάζουν οι συνδικαλιστές φοιτητές και παίρνουν πτυχίο.
Ρώτησε πώς παίρνονται τα διδακτορικά .
Ρώτησε πως παίρνονται οι θέσεις του διδακτικού προσωπικού των πανεπιστημίων