Κόνιτσα

25 Σεπ 2009

Εκλογές και ανακύκλωση

Για την πρωτοτυπία του θέματος και για το γεγονός πως υπάρχει ελπίδα για κάτι καλύτερο στον τόπο μας αναρτούμε του πιο κάτω κείμενο:
Εκλογές και Ανακύκλωση
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας (ΚΠΕ) θα διαθέσει ειδικούς σάκους με την ένδειξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ στους Δήμους Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων (έδρα και δημοτικά διαμερίσματα), καθώς καις τις κοινότητες Αετομηλίτσας, Διστράτου και Φούρκας, για τη συλλογή του χαρτιού που προκύπτει από την εκλογική διαδικασία. Οι σάκοι μπορούν να προωθηθούν στα εκλογικά κέντρα μαζί με το υλικό των εκλογών.
Παρακαλούνται οι Δήμοι και οι Κοινότητες να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα τηλέφωνα 2655023825 και 2655023903, για να δηλώσουν τον αριθμό των σάκων που επιθυμούν να παραλάβουν και να ρυθμιστεί ο τρόπος επιστροφής τους, προκειμένου το ΚΠΕ να προωθήσει το χαρτί για ανακύκλωση.

20 Σεπ 2009

Ποιοι πολιτεύονται, ρε αδερφέ!!!


Αν είσαι μοντέλο, τραγουδιστής, προπονητής, ποδοσφαιριστής, μπασκετμπολίστας, τηλεπαρουσιαστής, αν έχεις παρουσιάσει το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» ή το «Xfactor», το «κους κους», τα χαλιά με το μπορντοκαφεκοραλοκόκκινο, αν σε έχει απατήσει ο άντρας σου και προβλήθηκες στην TV (π.χ. όπως η γυναίκα του τραγουδιστή Πασχάλη) … τότε είσαι περιζήτητος από τα κόμματα για υποψήφιος βουλευτής! Και αν κερδίσει το κόμμα σου μπορεί να γίνεις και υπουργός!!!
Αν έχεις προβληθεί μέσα από την TV, λειτουργεί προς χάριν σου ένας αυτοματισμός. Ξαφνικά θεωρείσαι ικανός να χειριστείς την εξωτερική πολιτική, να βγάλεις τη χώρα από την κρίση, να λύσεις το ασφαλιστικό, τα προβλήματα της ανεργίας, της φτώχειας, της υγείας, της παιδείας, του περιβάλλοντος, να λύσεις το Μακεδονικό, το Κυπριακό…
Καθώς η πολιτική ζωή «μπερλουσκονοποιείται», θα δούμε στη βουλή τη Μπεζεντάκου, την Πετρούλα, τα Παρατράγουδα της Πάνια με την Πάνια μαζί.

Τώρα θα μου πεις οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι, οι απόγονοι των τζακιών, οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι κομματάρχες τα πήγαν καλύτερα;
Κάποιος είχε πει πως οι πολιτικοί δεν πονάνε για τα ποτάμια των δακρύων του λαού, γιατί στα ποτάμια αυτά, δεν υπάρχουν τα δικά τους δάκρυα μέσα.

19 Σεπ 2009

Κάτι κινείται στον τόπο μας

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης(ΚΠΕ) Κόνιτσας, στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην υπογραφή συμβολαίου μεταξύ των Δήμων της περιοχής και της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης- Αξιοποίησης Απορριμμάτων, οργανώνει Ημερίδα- Συνάντηση Εργασίας με θέμα: "Προώθηση της Διαδημοτικής Συνεργασίας για την εφαρμογή Προγράμματος Ανακύκλωσης". Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο Κόνιτσας.
Όπως είναι γνωστό εκτός από τα οφέλη που προκύπτουν από τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων,ο Δήμος αποκτά δωρεάν ένα απορριμματοφόρο και 130 κάδους απορριμμάτων.
Έχουν προσκληθεί οι Δήμοι, οι Κοινότητες της περιοχής , όλα τα συμβούλια των δημοτικών διαμερισμάτων, οι φορείς κτλ. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για όλους.
Τη βασική εισήγηση θα κάνει ο κ. Δερματάς, ειδικός επιστήμονας στο θέμα.
Όσοι έχουμε τη δυνατότητα ας πάμε. Πολλά θα μάθουμε και ίσως λυθούν οι απορίες μας. Εξάλλου ανακύκλωση χωρίς τη συμμετοχή όλων, δε γίνεται.

Η ανακύκλωση ... πάει σχολείο!
Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών ξεκινάει την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για την Ανακύκλωση με Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που ανήκουν στο Δήμο Ιωαννιτών.


Επίσης το ΚΠΕ σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ (Τεχνικό Λύκειο) οργανώνει Ημερίδα με θέμα:«ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – ΒΕΛΤΙΩΝΩ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΡΑΣΙ»
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 17:30,
στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας .

15 Σεπ 2009

Καλή αρχή



Αρκετά με το καλοκαίρι. Καιρός να συμμαζευτούμε. Να ευχηθούμε καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς τους.
Καλός μήνας και ο Σεπτέμβρης. Σε λίγες μέρες αρχίζει το παζάρι. θα έχουμε να λέμε.
Θα λέμε και για τα πεπραγμένα και τις παραλείψεις της Δημοτικής αρχής. Όρεξη να έχουμε να γράφουμε.
Ενόψη των εθνικών εκλογών υποψήφιοι πάνε κι έρχονται. Ευτυχώς που είναι μικρή η προεκλογική περίοδος.
Παρόλ' αυτά την Παρασκευή μιλάει στα Γιάννενα ο Παπανδρέου και το Σάββατο ο Καραμανλής. Άντε να πάρουμε τις ντουντούκες, τις σημαίες...

Γιατί μου φαίνονται τόσο παρωχημένα όλα αυτά;