Κόνιτσα

22 Νοε 2010

Η πρώτη σύσκεψη με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο

Την Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Παναγιώτης Γαργάλας, συνεκάλεσε σε σύσκεψη τους Δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, εκλεγμένους και μη, καθώς και τους συμμετέχοντες στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η προετοιμασία της νέας Δημ. Αρχής ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων της από την 1η Ιανουαρίου 2011.
Ο κ. Γαργάλας αφού ευχαρίστησε, ενημέρωσε τους συνεργάτες του για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο Καλλικράτης στην οργάνωση και τη δομή του Δήμου και κάλεσε να τεθούν προτεραιότητες.
Με τις τοποθετήσεις τους οι Δημ. Σύμβουλοι ανανέωσαν την πίστη τους στις αρχές του συνδυασμού όπως διαφάνεια, αξιοκρατία, συνεργασία, ισοτιμία κ.α. και διατύπωσαν τη διάθεσή τους να εργαστούν, ώστε να δοθούν οι λύσεις που προσδοκούν οι δημότες.
Αφού έγινε μια σύντομη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι προτεραιότητες. Τονίστηκε ακόμη η ανάγκη να αξιοποιηθεί το παραγόμενο έργο της απερχόμενης Δημ. Αρχής, να καταγραφεί το διαθέσιμο προσωπικό του νέου Δήμου, να αποτυπωθεί η κατάσταση των υπηρεσιών, να γίνει καταγραφή του εξοπλισμού, των μηχανημάτων, των κτιρίων κ.α.
Επίσης μεταξύ των άλλων συζητήθηκαν θέματα όπως: η επιμόρφωση στο Πρόγραμμα Καλλικράτης, η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, οι επαφές του κ. Δημάρχου, η αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού, η συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια, τους φορείς και τις άλλες κοινωνικές ομάδες κ.α.
Αποφασίστηκε η αξιοποίηση του χρόνου πριν την ανάληψη των καθηκόντων με συγκεκριμένες ενέργειες. Έγιναν οι πρώτες ομάδες δουλειάς για την αντιμετώπιση των πρώτων προβλημάτων, που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή.
Καλή αρχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ. ΠΆΝΤΩΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΑΠΑΡΧΟΜΕΝΩΝ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑς ΚΑΘ ΥΨΟΣ.θΥΜΑΣΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΗΜΟΙΠΟΙΗΘΕΙ ΓΝΩΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ