Κόνιτσα

13 Δεκ 2010

Οι Κονιτσιώτες, ως ενεργοί πολίτες, βγαίνουν δυναμικά

Οι όχι αβάσιμες πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο του 583 Τάγματος Πεζικού, του Μεθοριακού Σταθμού Μέρτζιανης, του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας, της ΔΟΥ Κόνιτσας και η ελλιπής στελέχωση του ΚΠΕ έκαναν το λαό της Κόνιτσας να βγει από την αδράνεια και να διεκδικήσει το δίκιο του ως ενεργός πολίτης, που δεν δέχεται παθητικά και αδιάφορα τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Με πρωτοβουλία πολιτών και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου έγινε στην Κόνιτσα την Παρασκευή το βράδυ, στις 10 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας, μια συνάντηση των Κονιτσιωτών για το συντονισμό των ενεργειών αντίδρασης κατά της απογύμνωσης της περιοχής μας.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν προσκλήσεις η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Εκπρόσωποι φορέων, πολιτικών αρχών, καθώς και απλοί πολίτες εξέφρασαν την επιθυμία τους για δράση που θα αναχαιτίσει τις δυσμενείς για την περιοχή μας εξελίξεις.

Ας μη σχολιάσουμε την απουσία του νυν Δημάρχου κ. Χαρ. Εξάρχου. Ελπίζουμε πως η σημερινή συνεδρίαση του έκτακτου Δημ. Συμβουλίου (Δευτέρα 13-12-2010), θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους πολιτικούς άρχοντες και στο λαό της Κόνιτσας να αποφασίσει δράσεις δυναμικές και αποτελεσματικές.

2 σχόλια:

kuluvahata είπε...

Και άλλες πρωτοβουλίες:
1. Το Κέντρο Υγείας Κόνιτσας την Τετάρτη, 15-12-2010, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημαρχείου Κόνιτσας οργανώνει ομιλία με Θέμα: «Άνια-Οργανικό Σύνδρομο».
Ομιλητής θα είναι ο Δρ Δήμας, ιατρός Νευρολόγος -Ψυχίατρος , Δ/ντής του Νευρολογικού Τμήματος του Νοσοκ. Χατζηκώστα.


2. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, στις 20 Δεκ. 2010, στις 10 το πρωί, οργανώνει, στις εγκαταστάσεις του, εκδήλωση για το ΚΑΠΗ Κόνιτσας με θέμα: «Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα για το Περιβάλλον». Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Κόνιτσας.

3. Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, στις 21 Δεκ. 2010, στις 10 το πρωί, οργανώνει, στις εγκαταστάσεις του, εκδήλωση για τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας με θέμα: « Ο τόπος που μας φιλοξενεί».

Ανώνυμος είπε...

το πρώτο που πρέπει όλοι μας να κάνουμε είναι :
α) οι επαγγελματίες να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και τις τιμές τους και,
β) οι πολίτες να προτιμούν για τις αγορές και τις άλλες υπηρεσίες, τους ντόπιους επαγγελματίες.
Υστερα μπορούμε ν΄αγωνιστούμε αι για τα υπόλοιπα.