Κόνιτσα

17 Δεκ 2010

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Κόνιτσα

Πρόγραμμα

20 Δεκεμβρίου 2010, στις 10 το πρωί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας οργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα για το Περιβάλλον», για το ΚΑΠΗ Κόνιτσας. Την εκδήλωση πλαισιώνει η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Κόνιτσας
21 Δεκεμβρίου 2010, στις 10 το πρωί το Κέντρο περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας οργανώνει εκδήλωση για τα παιδιά του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Κόνιτσας με θέμα: «Ο τόπος που μας φιλοξενεί».
22 Δεκεμβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κόνιτσας θα δοθεί συναυλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Κόνιτσας με Χριστουγεννιάτικα Παραδοσιακά τραγούδια.

Γιορτές των παιδιών, των νέων και όχι μόνο

Από τις 18 Δεκεμβρίου 2010 έως 2 Ιανουαρίου 2011, με πρωτοβουλία νέων της Κόνιτσας, του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου, του Τουριστικού Σωματείου και με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου και Λυκείου Κόνιτσας, στη στολισμένη και γεμάτη μουσική πλατεία της Κόνιτσας θα λειτουργούν καθημερινά το σπίτι του Αϊ Βασίλη και το εργαστήρι των καλικαντζάρων.
Στο διάστημα αυτό οι νέοι θα υποδέχονται ντόπιους και επισκέπτες, θα κερνάνε τοπικά ποτά και εδέσματα, προσφορά των καταστημάτων της Κόνιτσας και θα μοιράζουν πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.
Στις 23 Δεκεμβρίου από τις 11.30 ως 13.30 εκδηλώσεις για παιδιά με παραμύθια και θεατρικά δρώμενα στο σπίτι των καλικαντζάρων.
24 Δεκεμβρίου: Εργαστήρι ομαδικής ζωγραφικής
27 Δεκεμβρίου: Εργαστήρι μακιγιάζ και μεταμφίεσης. Θεατρικό παιχνίδι
28 Δεκεμβρίου: Εργαστήρι με πηλό και γύψο. Κατασκευή σκιτσοκάρτας ευχών για το νέο έτος
29 Δεκεμβρίου: Μουσικοκινητικά παιχνίδια και καραόκε για μικρούς και μεγάλους
29,30,31 Δεκεμβρίου: Παιχνίδι ομάδων «Το κυνήγι του χαμένου σκούφου του Αϊ Βασίλη» από τους μαθητές του Λυκείου Κόνιτσας
31 Δεκεμβρίου: Κορύφωση των εκδηλώσεων στις 4 το απόγευμα με τον «Αϊ Βασίλη στην πόλη μας». Θα μοιράσει παιχνίδια στα παιδιά προσφορά του Δήμου Κόνιτσας.
Το βράδυ «Περιμένοντας τον Καινούριο Χρόνο» όλοι στην πλατεία με φωτιές, βεγγαλικά και ζεστό κρασί και μεζέδες.

13 Δεκ 2010

Οι Κονιτσιώτες, ως ενεργοί πολίτες, βγαίνουν δυναμικά

Οι όχι αβάσιμες πληροφορίες σχετικά με το κλείσιμο του 583 Τάγματος Πεζικού, του Μεθοριακού Σταθμού Μέρτζιανης, του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας, της ΔΟΥ Κόνιτσας και η ελλιπής στελέχωση του ΚΠΕ έκαναν το λαό της Κόνιτσας να βγει από την αδράνεια και να διεκδικήσει το δίκιο του ως ενεργός πολίτης, που δεν δέχεται παθητικά και αδιάφορα τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Με πρωτοβουλία πολιτών και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου έγινε στην Κόνιτσα την Παρασκευή το βράδυ, στις 10 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κόνιτσας, μια συνάντηση των Κονιτσιωτών για το συντονισμό των ενεργειών αντίδρασης κατά της απογύμνωσης της περιοχής μας.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν προσκλήσεις η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα και η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά. Εκπρόσωποι φορέων, πολιτικών αρχών, καθώς και απλοί πολίτες εξέφρασαν την επιθυμία τους για δράση που θα αναχαιτίσει τις δυσμενείς για την περιοχή μας εξελίξεις.

Ας μη σχολιάσουμε την απουσία του νυν Δημάρχου κ. Χαρ. Εξάρχου. Ελπίζουμε πως η σημερινή συνεδρίαση του έκτακτου Δημ. Συμβουλίου (Δευτέρα 13-12-2010), θα δώσει την ευκαιρία σε όλους τους πολιτικούς άρχοντες και στο λαό της Κόνιτσας να αποφασίσει δράσεις δυναμικές και αποτελεσματικές.

9 Δεκ 2010

Ας πολεμήσουμε την κρίση και τη μελαγχολία

Κείμενο από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Μαζί με τις ευχές μας για καλές γιορτές

φέτος ας δώσουμε το σωστό μήνυμα για να κάνουμε την Κόνιτσα ευχάριστη σε όσους την κατοικούν και ελκυστική στον επισκέπτη.

• Ας στολίσουμε το σπίτι μας ή το κατάστημά μας
• Ας φροντίσουμε για την καθαριότητα του χώρου μπροστά από αυτά
• Ας τοποθετούμε τους σάκους των απορριμμάτων και τα κιβώτια εντός των κάδων
• Ας μην βγάζουμε τα σκουπίδια αν οι κάδοι είναι γεμάτοι
• Ας πηγαίνουμε τα χαρτοκιβώτια και τα άλλα προς ανακύκλωση υλικά στους χώρους ανακύκλωσης ( στο Πάρκο Ανακύκλωσης ή στη Μαθητική Εστία Κόνιτσας)
• Ας παρκάρουμε το αυτοκίνητο ή τη μηχανή μας στους χώρους παρκαρίσματος, αφήνοντας την πλατεία και το κέντρο της πόλης ελεύθερα
• Ας σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη
• Ας προτιμήσουμε την αγορά της Κόνιτσας, γιατί έτσι κρατάμε ζωντανό τον τόπο μας

Ας πολεμήσουμε την κρίση και τη μελαγχολία

6 Δεκ 2010

Για την ενδεχόμενη συρρίκνωση της περιοχής της Κόνιτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βρισκόμαστε ήδη στην τελική ευθεία της έναρξης της λειτουργίας του νέου Δήμου και ενώ γίνονται προσπάθειες για μια ομαλή μετάβαση από τον "Καποδίστρια" στον " Καλλικράτη" και το μυαλό μας είναι επικεντρωμένο στο σχεδιασμό για την οργάνωση του νέου μας Δήμου, έρχονται στα αυτιά μας πληροφορίες που αποσπούν την προσοχή μας αλλά αν αληθεύουν θα ανακόψουν και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.

Οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κλείσιμο του 583 Τάγματος Πεζικού, του Μεθοριακού Σταθμού Μέρτζιανης, του Αγροτικού Κτηνιατρείου Κόνιτσας και της ΔΟΥ Κόνιτσας.

Η περιοχή της Κόνιτσας απομονωμένη οδικά και γεωγραφικά μακράν της Εγνατίας και της Ιόνιας οδού, με όλο το Δυτικό της τμήμα σύνορο με την Αλβανία, απειλείται με παντελή ερήμωση.


Το κλείσιμο των υπηρεσιών οδηγεί αλυσιδωτά στο κλείσιμο των σχολείων, των καταστημάτων και ως ντόμινο παρασύρει ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό μιας ζωντανής ως σήμερα περιοχής.


Οι δεσμεύσεις μας για υποστήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής μας οικονομίας, της ανάπτυξης της διασυνοριακής συνεργασίας, οργάνωσης και ανάπτυξης της τοπικής μας οικονομίας πέφτουν στο κενό.


Αναρωτιέται κανείς, αξίζει να είναι Δήμαρχος σε μια υπό ερήμωση περιοχή;

Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε το κλείσιμο των υπηρεσιών που λειτουργούν στην περιοχή μας και συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και καλούμε τους αρμόδιους να το ξανασκεφτούν. Επίσης, καλούμε τους πολίτες της Κόνιτσας να είναι σε εγρήγορση, ώστε να αντιδράσουμε και να ανατρέψουμε την περαιτέρω ερήμωση της περιοχής μας.


Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Κόνιτσας,

Παναγιώτης Γαργάλας.