Κόνιτσα

4 Δεκ 2008

Η διαφήμιση για τη φορολογική συνείδηση!!!

Πολλές φορές προβάλλονται τηλεοπτικά σποτς με κοινωνικό περιεχόμενο. Μας καλούν να σεβόμαστε τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, να γίνουμε δωρητές οργάνων, να αποκτήσουμε κοινωνική συνείδηση, περιβαλλοντική συνείδηση, να μη καίμε τα δάση κ.α. Πολλά από αυτά είναι κοινωνική προσφορά των διαφόρων οργανώσεων ή διαφόρων Υπουργείων.
Και αφού αποκτήσαμε πλέον περιβαλλοντική συνείδηση, έρχεται το άκρον άωτον του θράσους από πλευράς Αλογοσκούφη. Είναι, λέει η κυρία της διαφήμισης, καιρός να αποκτήσουμε φορολογική συνείδηση. Ρε Αλογοσκούφη, πάρε τη σκούφια και βάρα το κεφάλι σου. Είσαι σοβαρός; Όταν το κράτος ληστεύει δια των φόρων μικρομεσαίους, μισθωτούς και συνταξιούχους, πώς μπορείς να υπονοείς ότι είμαστε κλέφτες και αδικούμε το κράτος;
Τα μηνύματά σου πρέπει να τα στείλεις στις of shore Εταιρείες, στο Βατοπέδι, στους μεγαλοεπιχειρηματίες και όσους πραγματικά φοροδιαφεύγουν. Μόνον έτσι η διαφήμισή σου θα αποκτήσει κοινωνικό περιεχόμενο.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις ρε kuluvahata! Μετά αναρωτιούνται γιατί τους πετάει ο κόσμος γιαούρτια.Ζητάνε από μισθωτούς και συνταξιούχους να αποκτήσουν φορολογική συνείδηση!Οι μόνοι που πληρώνουν τους φόρους και γενικά όλη τη χασούρα του κράτους που τους τα παίρνει με κάθε- κατά τα άλλα νόμιμο- μέσο!!Και δεν ταιριάζει πλέον και το "είναι σα να κλέβουν εκκλησιά".

piri-kai-to-xan είπε...

..θα ερθω να συμφωνησω κι εγω μαζι σας προλαλησαντες φιλοι μου...νομιζω παντως οτι στα πλαισια του ''σεμνα και ταπεινα'' κολλαει και μια αναφορα στην συνειδηση..Βεβαια εχουμε φτασει εδω και πολυ καιρο στο προκλητικα και ξεδιαντροπα και ετσι ο ''κυριος'' υπουργος εχει μπλεξει τους ορους συνειδηση και ασυνειδησια αλλα δεν τον παρεξηγουμε..Ο καθενας πορευεται στη ζωη του με οτι τον βολευει..Μηπως να γυρισουμε και εμεις μια διαφημιση για να τους θυμισουμε ποσες συνειδησεις πρεπει να αποκτησουν;;..Και για να το πουμε και ''ελαφρολαικα'': ''ελα ρε φιλαρακι, για μ........ μας περνας;''....

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ η Φορολογική συνείδηση είναι κορυφαία κοινωνική υποχρέωση.
Με την ίδια λογική μπορούμε να βγαίνουμε έξω απ΄όλα. Πιστεύω ότι η φορολογική ειλικρίνεια φέρνει φορολογική δικαιοσύνη.

kuluvahata είπε...

Ρε σπουργογέρακα, που την είδες τη φορολογική δικαιοσύνη όταν φορολογούνται οι φτωχοί και ο πλούτος συσσωρεύεται στους λίγους; Αυτοί οι λίγοι έχουν τον τρόπο να ξεφευγουν. Για θυμήσου γιατί δημιουργήθηκαν οι of shore;

piri-kai-to-xan είπε...

Φυσικα και ειναι κορυφαια κοινωνικη υποχρεωση..Αλλα νομιζεις σπουργογερακα οτι χρειαζεται διαφημιση ο συνταξιουχος, ο δημοσιος υπαλληλος η ο μισθωτος για να μη φοροδιαφευγει;;...Εκτος και αν η διαφημιση απευθυνεται στους πλουσιους και τους κλεφτες, σε εκεινους δηλαδη που εβγαλαν τη διαφημιση!!!Και στην τελικη θεωρεις οτι το κρατος εχει φτασει σε αυτη την καταντια επειδη οι φτωχοι αντι να δηλωνουν 1,2 στρεμματα δηλωνουν 1;και αν εχουν ολοι οι μικρομεσαιοι και φτωχοι (η πλειοψηφια του ελληνικου λαου) φορολογικη ειλικρινια θα ανακαμψει η ελληνικη οικονομια;; Φυσικα και δεν ειναι ετσι φιλε σπουργογερακα... Ειδικα τωρα που τοσοι ανθρωποι χανουν τις δουλειες τους καθημερινα ειναι για γελια μια τετοια διαφημιση...Ας σοβαρευτουνε....

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που θα μας σωσει η Aegean. Τώρα που το πετρέλαιο έπεσε κατά 100 περιπου δολάρια το βαρέλι αυτοί φτηναινουν το εισητήριο κατά 2 ευρώ. τι πονόψυχη εταιρία....
Από 1η Γενάρη, βεβαια.

chorikos είπε...

Aν ήξερα πως τα λεφτά των φόρων μου πηγαίνουν για υγεία ,παιδεία και γενικα υποδομές για το μέλλον των παιδιών μου ,ευχαρίστως να δώσω αυτά που μου αναλογούν.Αν ξέρω όμως ότι γίνονται αεροπλανοφόρα και μιράζ (για να σκοτώνονται παιδάκια και να τους κοροιδεύουν κιόλας λέγοντας τους ήρωες μετά) θα το κλέψω το γαμημένο το κράτος όσο πάει.

Ανώνυμος είπε...

Με την ίδια λογική μπορούν επίσης να βγάλουν μια διαφήμιση και να ζητάν από την εκκλησία να αποκτήσει χρηστιανική συνείδηση και από τους πολιτικούς να αποκτήσουν... σκέτη συνείδηση.

Ανώνυμος είπε...

και να σκεφτεί κανείς ότι αυτή η διαφήμιση κόστισε 6.000.000€. Τρελό έτσι;

kuluvahata είπε...

Αν και τρελλοκαμπέρω καλή πληροφόρηση έχεις.Η φορολογική συνείδηση των πολιτών απασχολεί την κυβέρνηση.
Με όσα συμβαίνουν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσσαλονίκη μετά από δολοφονία του 15χρονου και τις χαλαρες παραιτήσεις των αρμόδιων Υπουργών, που βέβαια δεν γίνονται αποδεκτές, θα τρελλαθούμε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπουμε στις οθόνες μας μετά την κατάρρευση της οικονομίας, την κατάρρευση της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Ένα παιδί 16 ετών σκοτώθηκε γιατί τα έβαλε με 2 αστυνομικούς με «υπερβάλλοντα ζήλο». Ακολούθησε μία θύελλα από επεισόδια με μολότοφ, φωτιές, πέτρες, ξύλο και δακρυγόνα. Ναι, έχουν δίκιο οι μαγαζάτορες, οι μικροί επιχειρηματίες που βλέπουν μέσα στα οικονομικά τους προβλήματα να προστίθεται και η αποκατάσταση των καταστημάτων τους. Αλλά σε αυτό ποντάρουν και οι κρατούντες και διοικούντες. Στο να στρέψουν την κοινή γνώμη από το οφθαλμοφανές της σκόπιμης παράβασης καθήκοντος, της μη σύλληψης των διάσημων πλέον γνωστών – αγνώστων και της κατάχρησης εξουσίας, στο μέγεθος των υλικών ζημιών και της καταστροφής της περιουσίας. Ένα κράτος που δεν έχει κάνει τίποτε για να διαφυλάξει τη ζωή, την περιουσία και την ηρεμία των πολιτών της βρίσκει άλλοθι σε μία ομάδα ατόμων, στους οποίους και μεταθέτει κάθε ευθύνη και δική του ανικανότητα.
Η επίθεση ακόμη και στο σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ήταν τυχαία…γιατί ποια δημοκρατία να προεδρεύσει;

Ανώνυμος είπε...

Παρ΄ όλα αυτά πιστεύω ότι χρειάζεται. Αν όχι διαφήμιση χρειάζεται το σχολείο να σταθεί στην ειλικρίνεια και την δικαιοσύνη και την ισότητα .
Δικαιολογίες για να μην είμαστε συνεπείς μπορούμε να βρίσκουμε πάντα
Αν μιλάμε με το σήμερα και τα αντανακλαστικά της τηλεόρασης το πράγμα θα ξεφτίζει συνεχεία και θα εξαχρειωθούμε,
Όταν μιλάμε θα πρέπει να σκεφτόμαστε και πιο είναι το σωστό και τι πρέπει να γίνεται
. Παράδειγμα : όταν μιλούμε για την κολόνα στη μέση του δρόμου γίνεται παράλληλα και η υπενθύμιση του σωστού που είναι να πάει η κολόνα στην άκρη. Αν δεν προτείνουμε το σωστό η κουβέντα είναι μόνο για την κουβέντα και για να μας δίνει επαρκείς δικαιολογίες για αντικοινωνικές συμπεριφορές.


Δεν μπορώ να συνεχίσω πάνω σ΄αυτό νιώθω συγκλονισμένος από τον χαμό του δεκαεξάχρονου .δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω την επικαιρότητα αλλά οι νέοι πρέπει πάντα να έχουν και δεύτερη ευκαιρία.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αφού εκτιμάς την τηλεόραση σαν παιδαγωγική αξία (Η ΤV είναι ο βασικός παιδαγωγός στις μέρες μας. Διαμορφώνει τον πολιτισμό μας….. nikoskyritsis.blogspot.com) καταδικάζεις ένα θετικό μήνυμα που μεταδίδει (γιατί ότι και να λέμε είναι θετικό μήνυμα)

Ανώνυμος είπε...

Λάθος κατάλαβες το σχολιο ηταν ειρωνικό.Το να μας "μορφώνει η ΤV είναι κατάντια.

Ανώνυμος είπε...

Η μορφωση απο όπου κι αν προέρχεται είναι μόρφωση

piri-kai-to-xan είπε...

Κατα τη γνωμη μου φιλε σπουργογερακα η τηλεοραση δεν μας μορφωνει, μας ...παραμορφωνει, διαμορφωνει ..ισως και μας μορφοποιει...αλλα δεν εχει σαν κυριο σκοπο να μας μορφωσει...και φυσικα δεν πρεπει να λεμε οτι η μορφωση απο οπου και να προερχεται ειναι μορφωση...(τοτε τα παιδια μας να τα αφηνουμε να βλεπουν πιο πολυ tv;)..ισως ειναι ερεθισματα, σκεψεις (ενιοτε) και εικονες αυτα που δεχομαστε...Αλλα η αποστιθηση ημερομηνιων, γεγονοτων, εικονων, και κυριως η υιοθετηση των αποψεων μερικων δεν σημαινει οτι μορφωνομαστε..Στοχος της μορφωσης πρεπει να ειναι η αναπτυξη της ικανοτητας να αντιλαμβανεσαι, να αναρωτιεσαι, να ψαχνεις, να θαυμαζεις και τελικα να δημιουργεις, τουλαχιστον οπως εγω το εχω στο κεφαλι μου...πιστευεις οτι η τηλεοραση εχει προσφερει ποτε σε μας αυτην την ευκαιρια;;; η απλα θελει να διαμορφωνει συνειδησεις κατα το δοκουν των ολιγων και να στρεφει τον κοινο νου στην αποβλακωση;;....μαλλον το δευτερο...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ piri-kai-to-xan θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι καθόλου δεν piris-kai-to-xans και ότι ταχς τετρακόσια και κατά βάση έχεις δίκιο πιστεύω ότι την μόρφωση την παρέχει ο Δάσκαλος και την καλή μόρφωση ο καλός Δάσκαλος (ο δάσκαλος που διδάσκει και με το παράδειγμα του). .Πιστεύω ακόμη ότι η αρχαίοι με το καλός κ αγαθός ήταν πολύ μπροστά. Και ακόμη η μόρφωση εξασφαλίζει πλούτο σκέψης, κοινωνικές, πολιτιστικές, πολιτισμικές, και πολιτιστικές ανησυχίες, γνώση μουσικής, και κριτική σκέψη και πολλά άλλα που δεν είμαι πρόχειρος να τα απαριθμήσω, αλλά το τελευταίο είναι αυτό που μας βοηθάει να αντλούμε και από αυτήν (την τηλεόραση ) γνώση και μέσα απ αυτήν μόρφωση.

piri-kai-to-xan είπε...

...με ταυτην την προυποθεση αγαπητε σπουργογερακα θα συμφωνησω μαζι σου...η κριτικη ματια θα διηθησει οτι ειναι να φυγει και θα κρατησει στην επιφανεια αυτο που ειναι να μεινει....